Fotbal. Semifinalele Cupei României, faza judeţeană

Pac, pac… i-au ciuruit

Şoimii Romuli – Voinţa Mărişelu 1-6

Miercuri, 26 mai, de la ora 17, pe cea mai frumoasă bază sportivă a judeţului nostru, la Romuli, s-a disputat partida de fotbal dintre echipa gazdă şi Voinţa Mărişelu, noua campioană a Ligii a IV-a.

Pe un gazon excelent şi un timp potrivit pentru fotbal, ambele echipe s-au dăruit pentru a oferi celor prezenţi un spectacol pe măsura fazei a acestei cupe. Oaspeţii, o echipă tânără, cu un joc colectiv şi matur, de parcă jucau împreună de 10 ani, le-au demonstrat tuturor o lecţie de fotbal. Dacă în urmă cu doi ani eram obişnuiţi cu o echipă îmbătrânită şi cu un joc haotic, iată că acum am văzut o altă faţă a echipei pregătită de către Valer Săsărman, fost jucător la Gloria Bistriţa şi Lupan Irimie (Şpan), fost şi el fotbalist în Liga a III-a. Aceşti copii au zburdat pe tot terenul de parcă ar fi scăpat de povara grea a comunismului. Cât despre marcarea golurilor, acestea au venit destul de repede, aşa încât le-au căzut din timp plumbul greu în ghetele gazdelor apăsând tot mai tare în gazonul bine îngrijit de localnicii din conducere. Am remarcat jucătorul Coste, de la oaspeţi, care deschide seria golurilor în min. 20, iar patru minute mai târziu să marcheze din nou cu o execuţie în colţul lung. În min. 50, acelaşi jucător trece prin defensivă ca prin varză, driblând portarul, iar din cădere trimite în colţul lung. Un alt gol de excepţie, marca Hagi, de fapt un euro gol, o scăriţă a lui Bucur Ginu jr. din colţul lui 16 m peste portarul Gălăţan jr., lăsând uimiţi pe toţi cei prezenţi. Min. 55 – Coste lansează pe Fodor, iar acesta cu un şut puternic înscrie. Din nou gol frumos marcat de Vaida peste portarul gazdelor. Reuşita de onoare este golul marcat de Şuvei în min. 70, cu un şut puternic de la 25 m în colţul lung. Din acel moment gazdele au accelerat mai tare dar fără să se schimbe ceva în dauna ocaziilor irosite de Şteţco, Şuvei şi Tomoioagă.

Aşadar, gazdele în frunte cu primarul comunei Romuli, Ioan Moniţă, au recunoscut că oaspeţii au fost mult, mult peste ei.

În cealaltă semifinală, ce s-a disputat la Telciu, echipa gazdă – Eciro – a învins cu 2-0 Hârtia Prundu Bârgăului.

Finala mare se va disputa pe 5 iunie între Voinţa Mărişelu şi Eciro Forest Telciu, cei din urmă profitând de distanţa foarte scurtă, întrucât partida se va disputa la Romuli.

ROMULI: Gălăţan, Cira, Zăbală, Ploscar, Cilean (min.70 Ganea), Lechinţan, Huciu, Conţ, Şuvei, Tomoioagă şi Şteţco. Antrenor – Ganea George.

MĂRIŞELU: Cămărăşan, Todoran, Muscar, Nat, Hondrari, Bucur (min.70 Borşan), Muşină (min. 65 Vereş), Moldovan A., Vaida, Coste (min. 70 Ţidor) şi Fodor (min. 70 Ilieş). Antrenor – Săsărman Valer şi Lupan Irimia (Şpan).

Au arbitrat foarte bine, la centru – Sângeorzan Călin, ajutat la cele două linii de Horţi Pavel şi Tămaş Paul. Observator – Ciocan Victor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5