Parcul Balnear ,,Băile Figa” – o bijuterie turistică în inima Transilvaniei
O parte însemnată a lucrărilor de extindere din Parcul Balnear ,, Băile Figa” au fost finalizate, iar inaugurarea lor a avut loc odată cu deschiderea oficială a sezonului estival 2011, duminică 19 iunie. Băile Figa s-au extins cu o serie de amenajări noi, care pun la dispoziţia vizitatorilor staţiunii beclenare câteva elemente atractive de divertisment, mai cu seamă pentru divertisment acvatic specific sezonului de vară. Turiştii şi oaspeţii parcului balnear de la Figa găsesc aici tobogane cu jet de apă, , un lac sărat cu pontoane rustice din lemn,cu o plajă la liziera pădurii, un „râu leneş” unde copiii şi ceilalţi vizitatori dornici de distracţie şi relaxare pot pluti pe colace şi pe saltele pneumatice. De asemenea pe plaja au fost instalate douăzeci de paravane - vestiar pentru cei care vin la plajă. Acestea sunt câteva din lucrările care au fost finalizate la începutul lunii iunie şi au intrat în beneficiul turiştilor din vara acestui an. Prin urmare, se aşteaptă ca în această vară afluxul turistic spre Beclean să sporească simţitor faţă de vara trecută, astfel încât oraşul să facă încă un pas important pe drumul dezvoltării turistice, obiectiv strategic de dezvoltare urmărit de către administraţia oraşului.
De asemenea, Consiliul Local Beclean a stabilit tarifele şi orarul de funcţionare a Complexului Balnear ,,Băile Figa” pentru sezonul estival din acest an. Astfel, pe durata verii, în intervalul 1 iunie – 30 septembrie, programul de funcţionare al băilor va fi zilnic de la ora 8.00 dimineaţa până la ora 22.00 seara. Preţul unui bilet de intrare în staţiune va fi de 10 lei pe zi, de luni până duminică. Preţul unui bilet de intrare în interiorul complexului,la bazinul cu apă dulce va fi tot de 10 lei pe zi, de vineri până duminică inclusiv. De luni până joi în preţul biletului de intrare în staţiune va fi inclus şi accesul la bazinul cu apă dulce din interiorul complexului. Celelalte tarife care vor fi practicate pentru facilităţile din băi sunt următoarele:
- teren fotbal - 30 lei/ora
- teren tenis – 10 lei/ora
- taxă şezlong - 2 lei / zi
- jacuzzi - 2 lei / 20 minute
- saună - 2 lei / 20 minute
- fitness - 2 lei / 1 oră
Tarifele de mai sus vor fi valabile pe parcursul întregii săptămâni. Pentru copiii până la 7 ani accesul în staţiune va fi gratuit.
Amenajarea celor 15 hectare de teren pe care se întinde parcul balnear s-a făcut cu fonduri atrase de la Uniunea Europeană, iar toate spaţiile au fost bine gândite, staţiunea oferind acum un loc perfect de relaxare, dar şi o oaza de sănătate, având în vedere că apele sărate şi nămolul de aici au proprietăţi asemănătoare cu cele de la Techirghiol. Astfel ceea ce a fost odinioară doar un loc mlăştinos, s-a transformat în ultimii doi ani într-un parc balnear modern ce a devenit o atracţie turistică remarcabilă, cu multe spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, un centru spa, jacuzzi, saună, o piscină cu apă dulce, un lac sărat situat într-un decor natural spectaculos, la marginea pădurii, un râu leneş cu tobogane cu jet de apă, o piscină cu apă sărată, un bazin rustic cu nămol, dar şi o cascadă amenajată pe un versant de deal.
Încă de la intrarea pe poarta tradiţională de lemn, adusă din Maramureş, turiştii sunt tentaţi să uite de toate grijile. De la poartă, musafirii au o vedere de ansamblu a întregului parc balnear. În stânga aleii principale se află terenurile de fotbal, tenis şi volei iar în cealaltă sunt amplasate plaja şi piscina cu apă sărată. În capătul aleii se află clădirea cu bazinul de apă dulce, centrul spa şi sala de fitness, iar alături - o terasă în stil rustic, unde turiştii se pot relaxa în voie. Apoi urmează atracţiile principale ale staţiunii: râul leneş cu toboganele, şezlongurile din zona cu gazon artificial şi jos, la liziera pădurii, spectaculosul lac sărat ,,Cerbul”, cu o plajă încăpătoare, presărată cu numeroase şezlonguri. În plus, peste tot pe plajele parcului balnear au fost amplasate cabine-vestiar, pentru cei care vin să facă plajă şi să se relaxeze aici.
Dacă mai amintim amenajările peisagistice de excepţie, cu gazon natural, flori multicolore, pietre masive, alei din lespezi şi lemn, celelalte decoruri rustice care dau un farmec şi o culoare deosebită locului, putem spune că turiştii care vin la Băile Figa pot petrece aici o zi de neuitat fără a se plictisi vreo clipă. De altfel, pe lângă localnici sau vizitatorii din împrejurimi, tot mai mulţi oameni, din toate colţurile ţării ajung în parcul balnear, pentru a-şi petrece vacanţele, impresia tuturor fiind aceea că Băile Figa au devenit una din cele mai frumoase şi moderne staţiuni balneare din Transilvania şi chiar din România.
Adaugă comentariu nou