Parcul Tineretului de la Şieu, creat în cadrul unui proiect Erasmus

     Şcoala Gimnazială Şieu, în calitate de aplicant, coordonează, în perioada 13 – 19 aprilie, proiectul Connected to the Community din cadrul programului ERASMUS+, la care participă alte două şcoli din Europa, respectiv Kozgazdasagi Politechnikum Alternativ Gimnazium,  din Ungaria şi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi, din Turcia.

     În cea de-a patra zi a proiectului, tinerii celor trei şcoli, înscrişi în program, au participat la crearea unui parc. Materialele folosite în construcţia parcului au fost în totalitate refolosibile cauciucuri, paleţi din lemn, pietre, care au fost reabilitate şi vopsite în diferite culori. În ceea ce priveşte asigurarea designului parcului, tinerii au plantat flori şi arbuşti, dând, astfel, culoare şi autenticitate noului parc.

     Activitatea creării parcului a început la ora 9.00 dimineaţa, când tinerii împreună cu profesorii lor coordonatori s-au înâlnit pentru a planifica desfăşurarea activităţii. Astfel, unii dintre ei s-au oferit să fie designeri şi să se ocupe atât de proiectarea, cât şi de estetica parcului, alţii au ales să fie tâmplari şi să se ocupe de construcţia băncilor, sau pictori şi grădinari.

     Tinerii au lucrat tot timpul în echipă şi, în acest fel, au reuşit să comunice, să vină cu idei noi şi să dea parcului nou-creat culoare şi personalitate.

     Întrebaţi cum li s-a părut experienţa de a crea un parc, tinerii şi profesorii lor coordonatori implicaţi în proiect ne-au răspuns că

     ,,A fost o idee minunată să creăm aici un parc, pentru că toţi studenţii noştri lucrează împreună şi, în acelaşi timp, se simt bine unii în compania celorlalţi. În sfârşit, pentru ei va fi o amintire frumoasă᾽᾽ (prof. Adalet, Turcia)

,,Acest tip de activitate îmi place cel mai mult, pentru că mă ajută să mă cunosc mai bine, să îi cunosc pe studenţii mei mai bine, să văd cât sunt de harnici. Este, într-adevăr o idee bună să creăm împreună un parc pentru oamenii din această comunitate᾽᾽(prof. Emi, Ungaria)

,,A fost o experienţă grozavă, care ne-a ajutat să interacţionăm mai mult şi să ne cunoaştem mai bine᾽᾽(Oana, Romania)

 ,,Cred că este o oportunitate pentru mine să fiu parte din acest proiect, pentru că mi-am făcut prieteni aici. Crearea acestui parc ne-a ajutat să ne întărim această relaţie de prietenie. Din acest motiv, am ales ca tema parcului să fie conexiunea dintre naţionalităţi᾽᾽(Zeynep, Turcia)

,,Cred că ideea de a crea un parc este foarte tare. Prima data, am fost un pic reticent, când am auzit despre ce urmează să facem, dar acum, am realizat că, de fapt, a fost o idee foarte bună. Este un proiect interesant şi sunt fericit să fiu aici᾽᾽.(Berti, Ungaria).

Pentru că întregul proiect se adresează comunităţii, am avut alături de noi reprezentanţi ai instituţiilor din localitate, domnul primar Cifor Tiniş Ioan Sebastian , preotul Kendereşi Istvan şi preotul Creţa Ioan.

Credem că am reuşit să coalizăm mai mulţi factori în realizarea unui produs ce va fi în folosul comunităţii noastre, şi nu numai.

Programul Erasmus+ oferită multiple oportunităţi de dezvoltare, descoperire, formare şi crearea unor punţi de legătură între ţări de diferite culturi, între comunităţi.

Suntem încântaţi de această experienţă în care am învăţat atât de multe lucruri despre alţii şi am avut ocazia să ne redescoperim.

Director, prof. German Simona

 Prof, Maria Doci

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5