Părintele Maxim Morariu a constituit Bursa „Profesor Ana Filip” ce va fi acordată anual unui elev/student merituos

Momente deosebite la Biserica din Salva, acolo unde s-a derulat o acţiune a Cercului ASTRA care a început cu un moment de rugăciune pentru odihna sufletului celei care a fost preşedinte peste 20 de ani, profesoara Ana Filip.
În prezenţa a trei preoţi - ieromonah Maxim Morariu, Ovidiu Halas de la Unitatea Militară Prundu Bârgăului şi părintele paroh Grigore Mureşan - , a familiei şi a membrilor ASTRA, s-au depănat amintiri a celei ce a fost un pilon important în păstrarea şi promovarea reperelor istorice din Ţinutul năsăudean.
Poposind câteva zile acasă, părintele ieromonah Maxim Morariu de la Episcopia Ortodoxă Română din Canada, a vorbit despre legătura sa cu ASTRA prin intermediul profesoarei Ana Filip care l-a luat sub ocrotirea sa deşi era doar un copil.
„Suntem într-o mare măsură ceea ce au sădit alţii în noi şi de aceea vreau să iniţiez o bursă „Ana Filip” care să poarte numele doamnei profesoare. Acordăm şi premiile ASTREI, care a fost iniţiativa doamnei profesoare. Am alocat 1000 de euro pentru Bursa „Profesor Ana Filip” pentru ca un elev sau un student să primească lunar câte 100 de euro pe parcursul anului şcolar. Familia, în frunte cu doamna director Romana Fetti, va fi cea care va decide cine va primi bursa. Ca student care am beneficiat la rândul meu de Bursa „Mitropolit Bartolomeu Anania” şi de multe alte burse, printre care Bursa „Ioan Bunea”, am reuşit să fac şcoală, şi nu orice fel de şcoală, ci una de performanţă şi, în cei 31 de ani ai mei de viaţă, am 37 de ani de şcoală. Îmi doresc ca Bursa „Profesor Ana Filip” să ajute un tânăr. Rog conducerea ASTRA să fie un regulament pentru a primi banii un copil care merită. Puteam să dau şi în alte locuri această bursă, dar am socotit să rămână la Năsăud şi să reînchege tradiţia frumoasă a ASTREI. Bursele vor fi acordate celor mai buni dintre cei buni, cu gândul de a stimula performanţa şi de a-i îndemna şi pe alţii să facă la rândul lor performanţă”, a declarat părintele Maxim Morariu.
Apoi, alături de directorul instituţiei, a acordat premiile ASTREI pentru anul şcolar 2021-2022. Pe lângă diplome, elevii merituoşi primind şi o sumă de bani. Premiul ,,Sfinții Martiri Năsăudeni”-Clasa A V- A: Lari Darius, Adnreș Daria Maria, Coruț Nicola Maria; Premiul ,,Academician Leon Danielo”- Clasa A VI - A: Găvrilașiu Dragoș Florin, Cleja Marian Beniamin; Premiul ,,Colonel Nechita Ignat”-Clasa A VII - A: Cleja Patrick Emanuel, Cleja Maria Beatriz; Premiul ,,Academician ,,Tiberiu Morariu”-Clasa A VIII - A: Gaftone Fetinca Andreea Sânziana, Gherghei Ionuț Florin, Isip Elias Gabriel, Morariu Daniela Tița; Premiul ,,Ana Filip”- Premiul de onoare (Media 10): Andreș Florina Aurelia şi Isip Denisa Emanuela.
„Mulţumesc tuturor celor care poartă în suflet şi în gând pe mama mea. Mulţumesc în mod special părintelui Maxim Morariu că duce mai departe tradiţia ASTREI, că s-a gândit la această bursă. Părintele Maxim este foarte modest, mă simt obligată să spun că Bursa „Ana Filip” va consta într-un sumă substanţială de 1000 euro. Un elev va primi în fiecare lună 100 de euro, zece luni de zile cât este şcoala. Dragi copii, mobilizaţi-vă să obţineţi rezultate foarte bune”, a declarat directorul Romana Fetti.
Au fost prezenţi preşedintele Despărţământului Năsăud, col. rez. Ioan Boţan, preşedintele de onoare – Ioan Seni, preşedintele ASTRA Cerc Năsăud – Floarea Pleş, şi mulţi alţi colegi astrişti, profesori de la şcoală, oameni din sat care au un respect aparte pentru profesoara Ana Filip.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5