PC: Este nevoie de o alternativă viabilă pentru cei 25% dintre absolvenţii de liceu care nu s-au prezentat la BAC

Preşedintele PC BN Iulian Stroe consideră că una dintre problemele prea puţin discutate în aceste zile este reprezentată de absenteismul înregistrat la examenul de bacalaureat. Stroe a precizat că rezonează cu colegul său de partid, deputatul conservator Andrei Tănăsescu, considerând că este nevoie de o alternativă viabilă pentru cei 25% dintre absolvenţii de liceu care nu s-au prezentat la BAC.

Astfel, numai în 2013, 50.000 de elevi nu s-au prezentat la acest prezentat la BAC, fiind nevoiţi să termine liceul fără a susţine acest examen deosebit de important.

,,Acest absenteism favorizează creşterea numărului persoanelor care nu au nici studii, nici calificare profesională. Deputatul conservator Andrei Tănăsescu propune ca aceşti tineri să beneficieze încă din ultimul an de liceu de o alternativă la examenul de bacalaureat şi de posibilitatea obţinerii unei calificări. O altă soluţie ar putea-o reprezenta un examen mai simplu, asemănător celui de bacalaureat, un examen de bacalaureat secundar, susţinut la finalul liceului care ar putea fi completat cu o probă practică”, a precizat liderul PC BN Iulian Stroe.

Comentarii

11/07/13 12:30
Un cititor ...

Si ma rog frumos, care ar fi solutia (ca ceea ce spuneti Dvs... stim si noi) ... ? Acum sunteti la putere impreuna cu PSD si PNL, in cadrul USL-ului, n-aveti decat sa gasiti aceasta "solutie" ! Noi, nu de "constatari" ducem lipsa... stimate domn !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5