Percheziţii în Bistriţa-Năsăud şi alte 5 judeţe, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări

În această dimineață, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba efectuează 27 de percheziții și pun în executare mai multe mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de contrabandă cu țigări.

Potrivit comunicatului IGPR, polițiștii Serviciului de Investigare Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, efectuează 27 de percheziții la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă.

Perchezițiile sunt efectuate la domiciliile și sediile unor societăți comerciale de pe raza județelor Alba (8), Hunedoara (2), Mureș (5), Maramureș (6), Cluj (4) și Bistrița-Năsăud (2).

„Vor fi puse în executare 16 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 alin. 3 lin Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României. Cei în cauză urmează a fi conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, pentru audieri.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 — 2015, cele 16 persoane ar fi deținut, transportat și comercializat țigarete care proveneau din contrabandă, din Republica Moldova și Ucraina. În urma investigațiilor efectuate în cadrul dosarului penal, au fost confiscate peste 100.000 de țigarete provenite din contrabandă”,  informează IGPR.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale — I.G.P.R..

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5