Peste 230 de exemplare, la expoziţia judeţeană de porumbei şi păsări exotice, organizată de Asociaţia Columbofilă de Agrement şi Sport Heniu Bistriţa

Timp de trei zile, 8-10 februarie, sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 3 „Avram Iancu" din Bistriţa a fost gazda expoziţiei de porumbei şi păsări exotice. Asociaţia Columbofilă de Agrement şi Sport Heniu Bistriţa, cei care au organizat acest eveniment deosebit pentru aceste frumoase păsări care simbolizează pacea, în prezenţa preşedintelui asociaţiei, Anton Roşu, cât şi a vicepreşedintelui Alexandru Piroska, au expus aproximativ 230 de porumbei, cât şi păsări exotice.

Judeţul nostru, cu vechi state în istoria columbofilă, încă de pe vremea comunistă, a participat la diverse concursuri de porumbei voiajori şi de agrement. Aşadar, din anul 2005, a luat fiinţă această asociaţie, formând un grup restrâns de pasionaţi, care crescnu mai puţin de 28 rase româneşti, cât şi străine, având membri din judeţele limitrofe. Preşedintele ACAS Heniu Bistriţa: „Am organizat acest eveniment cu ajutorul Primăriei Bistriţa, cât şi a Şcolii Gimnaziale nr. 3 „Avram Iancu", cei care ne-au pus la dispoziţie această sală, iar cu acest prilej aduc mulţumiri celor două instituţii pentru sprijinul acordat şi nu în ultimul rând, mulţumesc tuturor participanţilor la acest mare eveniment".

Printre participanţi a fost şi fostul sportiv al Bistriţei, câştigător al mai multor concursuri la culturism, un mare iubitor al porumbeilor, Claudiu Szasz, care încă din anul 1990 se ocupă de creşterea unor exemplare superbe, câştigând nouă titluri de campion al judeţului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5