Planul Lazany pentru Bistrița: 𝟵𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗹𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶, 𝗶̂𝗻 𝗣𝗶𝗮𝘁̦𝗮 𝗠𝗶𝗵𝗮𝗶 𝗘𝗺𝗶𝗻𝗲𝘀𝗰𝘂

 
 
Lipsa locurilor de parcare este o problemă acută, care afectează viața de zi cu zi a fiecăruia dintre locuitorii Bistriței și nu numai.
Gabi are integrat în #PlanulLazany #pentruBistrița, un proiect vizionar de amenajarea a unei 𝗽𝗮𝗿𝗰𝗮̆𝗿𝗶 subterane și supraterane 𝗰𝘂 𝟵𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗹𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶, 𝗶̂𝗻 𝗣𝗶𝗮𝘁̦𝗮 𝗠𝗶𝗵𝗮𝗶 𝗘𝗺𝗶𝗻𝗲𝘀𝗰𝘂. 
Această parcare nu este un simplu răspuns la deficitul de locuri de parcare, ci un pas către o 𝘃𝗶𝘇𝗶𝘂𝗻𝗲 𝗽𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗺𝗲𝗻 𝗹𝘂𝗻𝗴 a rezolvării acestei probleme.
În plus, față de funcționalitatea ei, parcarea va fi 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝗮𝘁𝗮̆ 𝘀̦𝗶 𝗮𝗺𝗲𝗻𝗮𝗷𝗮𝘁𝗮̆ 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗮 𝘀𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗴𝗿𝗮 𝗮𝗿𝗺𝗼𝗻𝗶𝗼𝘀 𝗶̂𝗻 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂𝗹 𝘂𝗿𝗯𝗮𝗻 și pentru a contribui la îmbunătățirea esteticii și calității vieții din oraș. 
Va fi o 𝗽𝗮𝗿𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗱𝗲. Copacii vor rămâne neclintiți, iar bistrițenii de toate vârstele se vor bucura de încă un loc de petrecere a timpului liber.
𝗕𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝘁̦𝗮 𝗽𝗲 𝗺𝗮̂𝗶𝗻𝗶 𝗯𝘂𝗻𝗲 nu este doar un slogan. Nu este doar despre domnul Lazany, este despre o 𝘃𝗶𝘇𝗶𝘂𝗻𝗲 𝗽𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗺𝗲𝗻 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂 𝘀̦𝗶 𝗹𝘂𝗻𝗴, 𝗱𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗼𝗿𝗮𝘀̦𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗻𝗼𝘀𝘁𝗿𝘂.
Emil Radu Moldovan
Preşedinte Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud
 
E timpul să facem administrație ca la carte, corectă și eficientă, în folosul cetățeanului!
Am propus un alt proiect de anvergură pentru orașul nostru pentru că avem o mare problemă și nu am văzut soluții viabile din partea administrației actuale. Orașul este din ce în ce mai aglomerat, sufocat de mașini.
Lipsa locurilor de parcare în general și, în special în zona Parcului Eminescu, ne afectează viața de zi cu zi. Vin cu soluții clare și o viziune, nu cu cârpeli pe ici pe colo.
Am prezentat un proiect care, pe de-o parte, creează aproape 900 de locuri de parcare noi, și pe de alta, redă bistrițenilor o nouă zonă verde.
Plafonul parcării supraetajate va găzdui o frumoasă gradină parc în mijlocul orașului, iar la interior vom avea locuri de parcare moderne atât de necesare pentru Bistrița.
A trecut timpul proiectelor încropite, promovate de actuala administrație locală, care abia dacă aduc în plus câteva zeci de locuri noi de parcare. Și acestea, după șantiere interminabile și la costuri exorbitante.
Gabriel Lazany
 
Video:

Comentarii

17/04/24 16:07
Iuliu

PSD-istii bistriteni sunt pusi pe demolare. După acea ideie tâmpită cu demolarea stadionului Jean Pădureanu pentru extinderea parcului municipal, acum vin cu una si mai năstrusnică privind demolatea clădirii din Piata Mihai Eminescu pentru a construi o parcare supraetajată, in conditiile in care orasul Bistrita nu dispune de o sală de spectacole culturale pe măsura unei resedinte de judet. Casa de cultură are circa 300 de locuri , iar sala de la cinema Dacia, cam tot atâtea. Si nu doar numărul de locuri din sală este problema, ci si dimensiunea redusă a celor două scene, care nu pot găzdui spectacole teatrale sau muzical-coregrafice de amploare.
Dupa cum se stie, inainte de 1989 in Piata Mihai Eminescu din Bistrita urma sa fie construită Casa de Cultură Sindicatelor , un complex cultural pentru care s-au demolat 173 de case. Proiectul, realizat de Institutul de Proiectări Bistrița, prevedea: o sală de spectacole cu 825 de locuri și o scena de mari dimensiuni adaptabilă teatrului italian sau elisabetan, o sală modernă de balet, precum si alte săli pentru diverse activități de club, pentru pictură și sculptură, bibliotecă, cine-club și expoziții, un teatru și un cinematograf în aer liber, o grădina suspendată în suprafață de 7000 mp și parcare interioara, toate aflate într-un stadiu inaintat de constructie. Dupa revolutie cladirea a fost cumpărată de mai mulți afaceriști, printre care și Consiliul Județean a deținut spații în clădirea respectivă.
În final, clădirea Casei de Cultură a Sindicatelor a ajuns în proprietatea lui Gelu Dragan, patronul EMI-Corporation. Prin anul 2013 acesta dorea să deschidă un Mall, însă fără a avea la mână nici măcar un document de autorizare. Primăria Bistrița s-a autosesizat și a trimis mai multe echipe care să verifice legalitatea acestui demers. În primă fază s-a aplicat o amendă în valoare de 10.000 de lei, dar lucrările NU au fost oprite, iar pe fir a intervenit Poliția Municipiului care ulterior a întocmit un dosar penal în acest caz. Când a văzut că se îngroașă gluma, Drăgan a sistat lucrările și chiar a oferit cladirea spre vanzare , însă primarul Cretu spunea atunci ca primaria Bistrita nu este interesata de oferta. Nici Consiliul Judetean nu a manifestat interes pentru acest spatiu cultural generos. A preferat sa reabiliteze fostul Cinema Dacia, transformându-l într-un fel de “Cămin Cultural” pentru spectacole folclorice”. Şi totuşi, chiar dacă perspectiva clădirii fostei Case de cultură a sindicatelor din Piața Eminescu, de a deveni un “Mall Cultural” sunt compromise, cel putin sala mare si unele dependinte ale scenei ar putea fi recuperate si amenajate pentru a fi redate culturii Bistritei. De asemenea, atât grădina suspendată în suprafață de 7000 mp cât și acea parcare de sub aceasta ar putea fi amenajate conform proiectului initial. In felul acesta, Piața Eminescu ar putea primi o nouă infătisare, asemănătoare cu Piata Teatrului din Tg. Mures. Si nu in ultimul rând, această recuperare culturală ar fi un semnal că demolarea in perioada comunistă a celor 173 de case din Piata Eminescu nu a fost făcută in zadar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5