PMP BN: Banii pentru subvenţionarea taxei de salubrizare, în Bistriţa, vor fi luaţi de la investiţii

Partidul Mişcarea Populară Bistriţa-Năsăud, prin preşedintele Ionuţ Simionca, consideră că subvenţionarea taxei speciale de salubrizare pentru persoanele fizice, şi anume 3,3 lei/persoană/lună, va determina o stagnare a investiţiilor. În opinia sa, această soluţie nu avantajează comunitatea.

         „S-a votat o subvenţie care este de 3,3 lei pentru persoanele fizice, toţi cei care beneficiază de serviciile companiei Supercom. Astfel, Primăria dă de înţeles că face un bine bistriţeanului şi ajută oarecum bistriţeanul dar nu e aşa. Aceşti bani vin de la bugetul local, din investiţii, Bistriţa stagnează şi noi, în calitate de cetăţeni, în afară că Primăria ne plăteşte cu banii noştri, nu avem niciun alt câştig”, a declarat Ionuţ Simionca, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, negocierea a fost făcută prost de la început, asta pentru că primarul şi Consiliul Local ar fi trebuit să negociere tarifele cele mai bune, cu firma cea mai performantă şi cea mai competitivă în salubrizare.

         „A fost o negociere proastă şi acum vine cu o soluţie care nu ne avantajează pe noi, cetăţenii. Eu mi-am făcut nişte calcule. La 75.000 locuitori, cu 3,3 lei/lună, se cheltuie aproximativ 55.000 euro/lună. În 12 luni, ar fi cam 660.000 euro, bani care vin de la bugetul de investiţii. Nu facem investiţii în comunitatea noastră, comunitatea nu creşte. Pe o negociere proastă, tot bistriţenii au de pierdut. Mai mult ca sigur, după campania electorală, toate aceste lucruri se vor schimba. Se aruncă praf în ochi cetăţenilor – vă ajutăm cu subvenţii de 3,3 lei – dar e un defavor, iar comunitatea nu va evolua dacă nu sunt bani pentru alte proiecte”, a mai spus preşedintele PMP BN.

         În context, prim-vicepreşedintele Vasile Bindea a menţionat că numirea acestui tânăr la şefia ADI Deşeuri, într-o funcţie de importanţă majoră, arată faptul că este uşor de manevrat.  „În momentul în care pui pe un anumit om într-o funcţie cu o responsabilitate majoră, care implică foarte mulţi factori la nivel de decizie şi organizatorii la nivel judeţean, nu doar local, un om care nu are experienţă din punct de vedere managerial, sub nicio formă, cu siguranţă că acea persoană trebuie să fie o persoană uşor manevrabilă”, a precizat Bindea.

 

Comentarii

08/10/16 08:29
alegator

..din ciclul.. hai sa mai aruncam o "soparlita..!" Normal, junii lui Basescu sunt educati sa ia de la populatie nu sa dea. Pentru informarea domnului Simionca in Bucuresti sunt sectoare intregi la care salubrizarea este subventionata 100% si asta nu de pe vremea doamnei Firea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5