Poetul Ioan Borşa a trecut la cele veşnice

Colegul nostru, poetul Ioan Borşa, a trecut la cele veşnice, la vârsta de 82 de ani. Fie ca Bunul Dumnezeu să îi aşeze sufletul în rândul drepţilor, iar familiei să îi dea mângâiere.
Priveghiul are loc duminică, ora 17.00, la Capela de pe str. Tărpiului, iar înmormântarea luni, de la ora 14.30.
Odihnească-se în pace.
Andrei Moldovan
Preşedinte Societatea Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud
..................

În 2014, în cadru festiv, Cenaclul „George Coşbuc” de la Casa de Cultură a Sindicatelor l-a sărbătorit pe poetul Ioan Borşa, la împlinirea a 80 de ani. De la debutul literar în revista “Îndrumătorul cultural”-Bucureşti, 1976, până astăzi, Ioan Borşa este laureat la mai multe concursuri de poezie, dovedindu-se, în tot acest timp, fidel versului clasic cu formă modernă. Cărţi publicate “Virtuali în infinit”, „Poezie pentru statui”, ,,Şoaptele universului”, „Zbor albastru”,,Masca de pe faţa lumii”, „Din umbra uitării”, iar în tipar mai este o carte.
Prezenţă plăcută în cenaclurile bistriţene, Ioan Borşa spunea la aniversare: “ De peste 40 de ani particip la acest cenaclu, pentru mine Coşbuc fiind un stejar al poeziei româneşti. Am iubit oamenii din acest cenaclu. 80 de ani nu sunt aşa de mulţi. Nici nu ştiu cum a trecut vremea” .
Drum bun, în lumea stelelor !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5