Laser

Polemici cordiale auzite, din afară, seminţe de scandal?!

E bine, cum spuneţi, d-le prof. pensionar, cultura şi bunul simţ se învaţă de la grădiniţă şi de a cei 7 ani de acasă! Spre lămurirea cititorilor cinstiţi şi imparţiali, noi, poetul venit musai din cosmos”, ca om cosmic liber, spre ştiinţa cârcotaşului, scriind după ureche, ca să se afle în treabă, căci n-a fost prezent la manifestarea închinată lui Mihai Eminescu, cosmosul = (egal) cerul lui Dumnezeu! Astfel că, expresia dorit ironică a devenit un bumerang sclavagist, iar pentru noi un compliment! În clasele primare, la geografie, se poate învăţa, odată cu creşterea nepoţilor şi grădinăritul, că planeta Terra şi noi, facem parte din sistemul solar, din Galaxia Calea Lactee din Univers, conform logicii bunului simţ şi nu e doar vederea gardului din jurul coteţului nostru rural orăşenesc. Omul, de la facere-geneză, se uită spre cer, are poziţia bipedă, tinde cu mintea şi inima, cu cinstea şi morala sa spre Tatăl Ceresc! Şi tot spre a nu trăi în minciună şi nu în adevăr îl deplâng aici pe amicul nostru de demult, cu memoria mucegăită şi băgându-se unde nu-i fierbe oala şi nici zama culturală! La acea întâlnire tripartită, lumea prezentă, printre care mulţi scriitori profesionişti, printre care mă număr şi eu, ne-am simţit jigniţi, ca şi gazdele, când d-lui Luigi Bambulea, ar trebui să-şi ia un pseudonim literar, a afirmat că îl salută doar pe colegul douămiist prezent în sală, Dan Coman, noi, ceilalţi fiind consideraţi de susnumitul un fel de umplutură! I-am atras acelui „domn” arogant şi tupeist şi fără operă, atenţia asupra prezenţei în sală a scriitorilor profesionişti, oameni cu cărţi, membri ai USR, scriitori profesionişti, gestul domniei sale apărând ca o obrăznicie, ca un afront.

Căci cei ce scriu multe cărţi au ce scrie, ceilalţi… Infinitul spiritual e greu de cuprins într-o viaţă de om, chiar cu 400 de cărţi ale lui I. Asimov!

Scriind după ureche, îi sugerez onorabilului petiţionar-domn profesor să colaboreze şi la ziarul „Click”! În final, d-nul Bambulea şi-a cerut scuzele de rigoare!

Probabil, că „emoţiile” l-au copleşit la plecare. Ne pare rău că domnia voastră, d-le profesor, nu vă solidarizaţi cu adevărul!? Şi nu-l contactaţi şi pe „inculpatul” poet.

Domnişoara Medeea Iancu, care a citit un grupaj de versuri, şterse din punctul nostru de vedere, cu excepţia unui singur poem, ne-a determinat să spunem acest lucru, cu o polemică cordială cenaclieră? Am apreciat şi câteva versuri notabile şi i-am recomandat că ar fi mai potrivit să scrie proză. Nicidecum nu am pus problema dacă are ori nu vreo apariţie editorială! Aceasta e o invenţie a cârcotaşilor invidioşi, medişti, ce trebuie urecheată măcar virtual. Autorul „Sămânţei de scandal în lumea condeierilor” de un amatorism duios şi compătimitor, îi reamintesc din nou proverbul (de la grădiniţă) cu „calul ce moare de drum lung…” şi din respect, eleganţă şi delicateţe spirituală, îl las pe domnia sa să-i rememoreze continuarea. Mihai Eminescu e un sfânt un esenţă, fără a mea avea nevoie de vreo canonizare. Cu opinii pro şi contra au vorbit Andrei Moldovan, Icu Crăciun, Aurel Podaru, Ioan Pintea, Olimpiu Nuşfelean (ultimii doi simţind „pauzele de publicitate”, dizarmonice ritmului poemelor), Victor Ştir (într-o polemică cordială c d-nul Bambulea, despre suferinţă şi tragic creator în poezie) etc. Dar subiectul principal al întâlnirii a fost omagierea lui Mihai Eminescu, unde au rostit alocuţiuni Virgil Raţiu, citind din Tudor Arghezi şi Ioan Slavici, Al. C. Miloş – „De la Eminescu la NASA” şi alţii. Recitalurile elevilor de la Palatul Copiilor din Bistriţa au completat o seară de polemici cordiale, nicidecum de scandal. Când nu eşti scriitor, nu trăieşti şi nu lupţi pentru scrisul tău în folosul semenilor tăi, când vorbeşti dinafara problemei, evenimentele te depăşesc şi notezi după ureche. După urechea sfătuitorilor invidioşi şi de cele mai multe ori impotenţi spiritual! Apropo, mătăluţă, ce cărţi aţi publicat de vă amestecaţi ca musca în zeama scriitorilor? Sunteţi vreun scriitor de care noi n-am auzit? Toate cele bune!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5