Poliţia îi avertizează pe bistriţeni: Nu cădeţi în plasa escrocilor ! Vezi cum poţi fi înşelat

Ca urmare a apariţiei pe raza municipiului Bistriţa a unor afişe, prin care un aşa zis ,,colecţionar” german cumpără maşini de cusut, mărci germane vechi, oferind între 50.000 şi 60.000 de mii de euro, cu plata pe loc, şi afişează un număr de telefon mobil pentru contact, poliţiştii bistriţeni recomandă cetăţenilor să fie prudenţi pentru a nu deveni victimele acestui gen de înşelăciune.

Vă prezentăm, pe scurt, în ce constă acest mod de operare:

Odată contactată de cei interesaţi, persoana care răspunde la telefonul mobil cu numărul aflat pe afiş, susţine că oferă suma de bani respectivă pe o maşină de cusut numai dacă aceasta a fost fabricată în anul 1894 şi există un document de autenticitate emis în acel an de fabricaţie.

Proprietarul transmite telefonic seria maşinii de cusut, aşa-zisului colecţionar german, care o ,,verifică” şi confirmă anul fabricaţiei.

Întrucât proprietarul nu deţine un act de provenienţă sau autenticitate pentru maşina de cusut, ,,colecţionarul” se oferă să îl ajute pe acesta să intre în posesia unui astfel de document, contra cost, punându-i la dispoziţie datele de identificare ale unei persoane. Persoana necunoscută indicată de colecţionar îi comunică proprietarului faptul că îi poate oferi documentul solicitat contra sumei de 8.500 de euro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5