Poliţia Locală Bistriţa va avea dispecerat în fostul punct termic de pe strada Gării

*Valoarea totală a investiţiei este estimată la 300.000 de euro, bani din bugetul local.

Consilierii municipali au aprobat în şedinţa ordinară de miercuri documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru obiectivul de investiţii - Dispecerat operativ Poliţia Locală – reabilitare imobil str. Gării nr. 30” (fostul punct termic nr. 4).

"Amplasamentul propus pentru realizarea obiectivului se găseşte în apropierea unei zone în care se regăsesc obiective importante pentru municipiul Bistriţa: Gara CFR, Autogara pentru transportul auto interurban, numeroase şi diverse spaţii comerciale, Policlinica, care sunt generatoare ale unui trafic auto şi pietonal deosebit de intense. Pentru reducerea infracţionalităţii şi pentru a răspunde cu promptitudine necesităţilor şi solicitărilor cetăţenilor este necesar înfiinţarea în zona obiectivelor menţionate a unui Dispecerat operativ al Poliţiei Locale Bistriţa şi a unui grup sanitar public. Deoarece în vecinatatea obiectivului sunt puţine locuri de joacă pentru copii se doreşte şi amenajarea planşeului superior ca terasă circulabilă cu spaţiu de joacă pentru copii”, se precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Prin reabilitarea clădirii se urmăreşte şi creşterea performanţei energetice a clădirii. Obiectivele proiectului sunt: amenajarea dispeceratului de poliţie propriu-zis; amenajarea grupului sanitar public; amenajarea planşeului superior ca terasă circulabilă cu spaţiu de joacă pentru copii şi a montării de panouril solare şi fotovoltaice; amenajare zonă pentru echipamente tehnologice.

Amenajările constau în lucrări de recompartimentări interioare prin care în cadrul dispeceratului să se creeze 2 birouri, punct de acces şi cazare temporară cetăţeni, punct de primire şi verificare cetăţeni, spaţiu cazare temporară cetăţeni, grup sanitar pentru persoanele reţinute, centrală termică, un garaj auto, un grup sanitar pentru funcţionari, cabine de duş, oficiu, coridor şi depozit.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 1.323.802 lei (300.000 de euro), bani din bugetul local.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5