Poliţiştii bistriţeni, implicaţi în acţiunea pentru siguranţa transporturilor. Verificări în staţii feroviare şi la centre de colectare a fierului vechi

Aproape 50 de polițiști de la transporturi, economic, ordine publică și rutieră au acționat în cursul zilei de ieri, în județul Bistrița-Năsăud, în cadrul acțiunii RAIL ACTION DAY. În perioada 13 - 14 noiembrie 2019, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, participă la o acțiune, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, ce are ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii critice.

"În județul Bistrița-Năsăud, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au verificat 28 de centre de colectare a deșeurilor metalice, iar ca urmare a neregulilor constatate, au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 35.000 de lei și au confiscat numerar în sumă de 200 de lei. Din totalul acestora, 13 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 și 3 conform Legii 252/2003.

Acțiunile polițiștilor au vizat mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice și centre de colectare a deșeurilor metalice. Totodată, polițiștii de transporturi au efectuat verificări în 5 staţii şi triaje feroviare din județ, precum şi în alte zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate", se arată în comunicatul IPJ BN.

De asemenea, în urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au constatat, în flagrant, 2 infracțiuni la regimul rutier. Ca urmare a neregulilor constatate, rutieriștii au retras 2 certificate de înmatriculare și au aplicat 13 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5