Poliţiştii bistriţeni, pregătiţi să salveze alte vieţi! 48 de poliţişti au absolvit cursurile de prim ajutor

Comunicat de presă

          Începând cu luna septembrie a.c., Serviciul de Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu personalul S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud organizează cursuri de prim ajutor, adresate tuturor polițiștilor.

Până la sosirea echipajelor specializate în acordarea asistenței medicale de urgență, viața unei persoane implicate într-un accident de orice fel poate depinde de momentul acordării primului ajutor, dar și priceperea celui care intervine primul la fața locului.

Pregătirea pentru intervenție a polițiștilor reprezintă o prioritate instituțională, sens în care, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, prin structura de pregătire profesională, sunt organizate sesiuni de instruire pentru acordarea primului ajutor. Primii beneficiari au fost polițiștii operativi.

Cursurile urmăresc dobândirea deprinderilor pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de acordare a primului ajutor fără echipamente, cât și în formarea deprinderilor de utilizare a defibrilatoarelor semiautomate care pot fi disponibile în spațiile publice.

Până la această dată, la cursurile organizate au participat trei serii a câte 16 polițiști, în special de la structurile rutieră și ordine publică.

Activitățile fac parte dintr-un program național de pregătire a personalului Ministerului Afacerilor Interne, beneficiari fiind toți polițiștii, indiferent de structurile din care fac parte.

 

 

VIDEO:

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5