Prefectul Ioan Ţintean: Jandarmii şi-au câştigat respectul cetăţenilor prin fapte de mare curaj, onoare şi spirit civic

Se împlinesc astăzi 163 de ani de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat actul de naştere al Jandarmeriei Române, act care prevedea faptul că Jandarmeria „este o putere înfiinţată pentru a priveghea siguranţa publică, ţinerea bunei rânduieli şi aducerea la împlinire a legilor”.

În ciuda trecerii timpului, dar şi a numeroaselor reorganizări prin care a trecut, Jandarmeria nu şi-a schimbat identitatea, rolul său primordial rămânând acelaşi, şi anume acela de a asigura ordinea şi siguranţa publică, protecţia şi securitatea cetăţenilor fiind scopul întregii activităţi militare a jandarmilor.

Prin profesionalismul, spiritul de sacrificiu, devotamentul şi integritatea de care dau dovadă jandarmii zi de zi, Jandarmeria este una dintre cele mai apreciate instituţii ale statului român.
Jandarmii şi-au câştigat respectul cetăţenilor prin fapte de mare curaj, onoare şi spirit civic. Nu o dată am auzit despre dovezi de mare cinste ale jandarmilor români sau despre acte de o sensibilitate umană demne de toată stima. Toate acestea au făcut din Jandermeria Română una dintre instituţiile cu cea mai mare cotă de încredere din partea românilor, devenind garant al unui climat de ordine socială, în care siguranţa şi protecţia cetăţeanului primează.

De aceea, astăzi, în zi aniversară, le doresc tuturor jandrmilor români multă sănătate, putere de muncă şi realizări pe plan profesional.

În mod particular, profit de această ocazie pentru a le transmite lucrătorilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi gândurile mele cele mai bune, asigurându-i de toată stima şi încrederea în profesionalismul şi devotamentul lor. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi a fost un partener de nădejde al Instituţiei prefectului-judeţul Bistriţa-Năsăud, colaborând ireproşabil cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, ori de câte ori a fost nevoie.

Permiteţi-mi să închei, adresându-vă tradiţionalul „La mulţi ani”, satisfacţii depline şi fericire alături de cei dragi, precum şi împliniri în profesiunea pe care aţi îmbrăţişat-o.

IOAN ŢINTEAN,
PREFECTUL JUDEŢULUI BISTRIŢA-NĂSĂUD

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5