Prefectul Ovidiu Frenţ, pe teren, să vadă cum stăm cu împăduririle! În Pădurea Transilvania, alături de Alin Ușeriu (fondatorul Tășuleasa Social) şi primarii Vasile Codrea și Ioan Mate

Prefectul Ovidiu Frenţ s-a aflat azi pe teren să vadă cum stăm cu împăduririle! A vizitat Pădurea Transilvania, alături Alin Ușeriu (fondatorul Tășuleasa Social) şi primarii Vasile Codrea și Ioan Mate.
"Cum stăm cu perimetrele împădurite în ultimii ani cu voluntarii de la Tășuleasa Social, cunoscute drept Pădurea Transilvania?
Am făcut o verificare în teren în comunele Budești și Sânmihaiu de Câmpie, împreună cu Alin Ușeriu (fondatorul Tășuleasa Social), Daniel Pop (șef Garda Forestieră BN), Constantin Șulea (Ocolul Silvic Exp. Lechința) și cei doi primari, Vasile Codrea și Ioan Mate. Perimetrele se prezintă în general bine, puieții au prins rădăcini solide și par să se transforme încet-încet în primele trupuri de pădure pe coamele dealurilor golașe ale celor două comunități care sunt printre cele mai sărace din județ în privința fondului forestier. Am convenit că partea de plantare e doar o etapă dintr-un lung șir de lucrări de completare, întreținere și îngrijire care trebuie făcute până la viitoarea stare de masiv a arborilor. Este nevoie sistematic de intervenții manuale și mecanizate de mobilizare și descopleșire pentru a ajuta puieții să crească în condițiile pedologice foarte precare din această zonă. Deasemenea se impune implicarea mai hotărâtă a autorităților locale și în general a comunităților care trebuie să înțeleagă faptul că aceste perimetre sunt viitoarele păduri de care vor beneficia copiii lor și generațiile care le vor urma. Pentru acest lucru e nevoie de o grijă față de puieții plantați aici în ultimii ani asemănătoare cu cea pe care o avem față de copii, ei trebuie îngrijiți, ajutați și ocrotiți până când se fac mari. Iar atunci vor trebui exploatați rațional, pentru a nu mai fi nevoie din nou de Tășuleasa! Nu că n-am vrea, dar la acel moment vom fi deja peste durata normală de funcționare" spune prefectul Ovidiu Frenţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]