Prefectul Ovidiu Frenţ: Sunt reprezentantul Guvernului în teritoriu şi îi voi prezenta realizările. Nu voi face activităţi politice!

Prefectul judeţului, Ovidiu Frenţ, a declarat, în cadrul Colegiului Prefectural, că va continua să prezinte realizările Guvernului, pentru că este reprezentantul executivului în teritoriu, însă nu se va implica politic până legea nu îi va permite.

         „Este o sensibilitate în spaţiul public având în vedere apropierea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare. Am fost şi eu acuzat că prezint realizări ale Guvernului, ale miniştrilor. Pe de o parte, toată lumea ştie că sunt reprezentantul Guvernului în teritoriu, pe de altă parte se miră că prezint realizări şi obiective ale Guvernului. Este o ipocrizie destul de evidentă şi aş vrea să clarificăm lucrurile. Reprezint un Guvern şi programul de guvernare este un atribut conform Legii 340/2004, care trebuie monitorizat şi urmărit de către prefecţii din teritoriu. Aşa cum spune şi art. 22 din aceeaşi lege, în cadrul Colegiului Prefectural, atribuţiile au ca scop chiar implementarea programelor şi strategiilor guvernamentale. Nu o să răspund unor astfel de alegaţii care ar însemna să-mi ceară să nu–mi îndeplinesc atribuţiile prevăzute de lege. Nu am făcut activităţi politice în aceşti ani şi nici nu voi face atâta timp cât legea îmi interzice acest lucru. Voi respecta această neutralitate şi, în schimb, obligaţiile privind acţiunile, activităţile şi programul de guvernare am să le duc mai departe, ca şi până acum”, a declarat prefectul Ovidiu Frenţ.

De altfel, unul dintre punctele de pe agenda Colegiului Prefectural a fost aprobarea Planului de acțiuni aferent anului 2019 pentru realizarea în județ a obiectivelor cuprinse în Programul de guvernare, care în cele19 capitole aferente, cuprinde obiectivele aferente, acţiunile, termenele de realizare şi instituţiile responsabile.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5