Prefectul Stelian Dolha, pe Valea Someșului: Natura este casa tuturor. Pitorescul bistrițean are de suferit din cauza gunoaielor aruncate la întâmplare!

Prefectul Stelian Dolha a organizat și condus o comisie mixtă pentru verificarea în teren a situației depunerii deșeurilor menajere sau de dimensiuni mari în natură , vizită la care au fost invitați și primarii unităților administrativ-teritoriale de pe Valea Someșului, şi anume Marian Forogău din Șanț, Tinu Grapini din Rodna, Vasile Borş din Maieru, Traian Ogâgău din Sângeorz-Băi și Aurel Horea din Ilva Mică.
Comisia a fost formată din reprezentanți ai Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, ai Sistemului de Gospodărire al Apelor, ai Agenției pentru Protecția Mediului și ai Instituției Prefectului.
În teren, au fost depistate unele dintre cele mai afectate zone de pe Valea Someșului, zone care necesită o ecologizare de urgență, precum și monitorizarea acestor zone atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte pentru a opri depozitele ilegale de deșeuri sau pentru a sancționa persoanele care recurg la astfel de acțiuni care pun în pericol mediul înconjurător.
„În urma ședinței de la sfârșitul anului trecut pe tema protecției mediului, împreună cu participanții am reușit să stabilim o listă de acțiuni care să contribuie la oprirea acestui obicei vechi de depozitare de deșeuri menajere pe albiile râurilor. Un aport foarte mare în educarea cetățenilor în ce privește adoptarea unui comportament ecologic îl au primăriile, atât prin acțiuni de sancționare, cât și prin activități continue de informare în acest sens. Natura este casa tuturor, iar pitorescul bistrițean are și el de suferit din cauza gunoaielor aruncate la întâmplare”, declară prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha.
Printre măsurile propuse pentru corectarea comportamentului poluant se numără supravegherea reciprocă a cetățenilor și acordarea de premii motivante pentru cei care fac sesizări referitoare la acțiuni care aduc prejudicii mediului. Amplasarea de sisteme de supraveghere video și acțiuni de monitorizare intensificate în zonele vizate sunt alte propuneri care contribuie la identificarea cetățenilor care depozitează ilegal deșeuri în scopul sancționării acestora.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5