Primarii de pe Valea Someşului, mai uniţi ca oricând pentru a spune Stop gunoaielor. Traian Ogâgău: Din 1 mai, nu vom ierta pe nimeni!

Primarul Traian Ogâgău anunţă că de la 1 mai vor începe ample acţiuni de verificare a curăţeniei de pe malurile râului Someş, de pe alte cursuri de apă, în oraşul Sângeorz Băi şi comunele din amonte, iar acolo unde vor fi găsite probleme, vor fi aplicate amenzi usturătoare.

         La finele săptămânii trecute, primarul oraşului Sângeorz Băi, primarul Marian Forogău de la Şanţ, primarul Vasile Borş de la Maieru, directori de instituţii de învăţământ, şefi de ocoale au parafat un protocol de colaborare ce îşi propune să limiteze problema depozitelor ilegale de deşeuri de pe raza localităţilor.

         „Am încheiat împreună cu primarii, șefii de ocoale silvice și directorii de scoli de pe Valea Someșului, campania de conştientizare  someșenilor, a noastră a tuturor, pentru eradicarea gunoaielor, prin semnarea unui protocol care conține reguli de la care nimeni nu se va abate. Începând cu data de 1 Mai, dacă va fi necesar, vor curge amenzile usturătoare pentru toți cei care nu înțeleg că fenomenul gunoaielor nu ne face cinste nimănui, prin formarea unei comisii mixte care va fi împuternicită să aplice legea peste tot pe Valea Someșului.

Considerăm că am făcut tot posibilul, astfel încât cu toții să fie conștienți că este ultimul avertisment! Cu Dumnezeu înainte!”, a transmis primarul Traian Ogâgău.

         Potrivit acestuia, până în prezent au fost făcute toate diligenţele posibile de conştientizare a cetăţenilor de pe Valea Someşului, cel puţin.

“Trebuie să ne implicăm cu toţii pentru un mediu curat, să fim mai uniţi ca oricând. Dacă va fi nevoie, vor aplica amenzi fără nicio restricţie. Mai aveţi timp să vă faceţi curăţenie pe proprietăţi, pe dealuri. Primarii de pe Valea Someşului suntem mai hotărâţi ca oricând să aplicăm legea. Am fost delăsători cu concetăţenii noştri crezând că vor înţelege. Nu se va înţelege cu vorbă bună, iar acea comisie mixtă de control nu va ierta pe nimeni. Nu aveţi decât să vă faceţi curăţenie pe toate moşiile, unde vedeţi mizerie să anunţaţi primăria, astfel încât să facem curăţenia generală până la 1 mai. După 1 mai, nu avem ce face, vom aplica legea foarte drastic şi nu vom ierta pe nimeni. Se închide campania de conştientizare, de aici înainte, Dumnezeu cu mila”, a declarat primarul Traian Ogâgău.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5