Primarul Traian Ogâgău: Plăteşti taxă de salubritate, la ce Dumnezeu arunci gunoaiele pe malul apei? Domnule preşedinte Moldovan, ieşiţi în faţă, mobilizaţi toate institiţiile!

Primarul oraşului Sângeorz- Băi, Traian Ogâgău, a început un război împotriva nesimţirii oamenilor care aruncă deşeurile pe malurile cursurilor de apă, situaţie care nu este o problemă doar pe Valea Someşului, dar şi pe alte râuri din judeţ şi din ţară. Potrivit acestuia, până în 20 aprilie, autorităţile locale au termen să ecologizeze albiile râurilor, iar de după aceea, Garda de Mediu şi Apele Române anunţă amenzi.

„Nu ştiu dacă cetăţenii conştientizează cât de gravă este situaţia pe albia râului Someş, dar şi pe alte râuri din judeţ şi din ţară. Nu ştiu ce popor putem fi să procedăm astfel, cetăţenii trebuie să înţeleagă aceste aspecte dacă vor să fie bine, curăţenie, să trăim într-o normalitate, nu în mocscosagul ăsta. Avem un termen, toţi primarii de pe Valea Someşului, până în 20 aprilie ca să facem curăţenie pe malul apelor, care ne vor costa miliarde de lei tot din banii contribuabililor, după care Garda de Mediu va verifica lunar fiecare comunitate de pe Valea Someşului, iar acolo unde va găsi mizerie, primarul, respectiv eu, Borş, Grapini, Forogău, vor lua amenzi, pe care le vor plăti tot contribuabilii. Legea spune clar că Dumnezeu ţi-a dat un fir de apă pe raza localităţii pe care trebuie să-l întreţii. E drept că gunoaiele vin şi din amonte, dar după 20 aprilie, unde vor fi mizerii vor fi aplicate amenzi de către Garda de Mediu şi Apele Române, care vor fi plătite din taxe şi impozite locale. Cu acei bani se puteau face alte lucruri.  Plătim taxă de salubritate, la ce Dumnezeu arunci gunoaiele pe malul apei? De ce-l superi pe Dumnezeu, că apa Dumnezeu a dat-o pe pământ”, a declarat primarul Traian Ogâgău.

Acesta a făcut un apel şi către preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud de a se implica în acest demers de ecologizare, pentru că nu se poate face turism în astfel de condiţii.

„Discutăm de turism şi aş face apel la Radu Moldovan care este gospodarul judeţului, care păstoreşte acest judeţ plin de gunoaie de atâta amar de ani şi nu ia nicio măsură, se ascunde după perdeaua altor instituţii. Domnule preşedinte, ieşiţi în faţă, mobilizaţi-ne pe toţi, cu Garda de Mediu, prefect, toate instituţiile împreună, cu poliţie şi jandarmi – chiar dacă nu e treaba lor, dar e o problemă de sănătate, pentru că cineva bea apă din râul ăsta în aval, precum Beclean sau altele care beau apă din mizeriile astea. Ce turism să facem aici, turismul gunoaielor? Trebuie să ne punem de acord indiferent de relaţii, într-un război împotriva nesimţirii, dar trebuie să-i găsim o finalitate, nu doar să ne facem treaba primăvara şi la revedere până la anul. Dacă nu ne învăţăm minte, să ne dea amenzi cât de mari”, a mai spus Traian Ogâgău.

Primarul oraşului-staţiune a  menţionat că, după ce va fi mai cald, se va duce pe malul Someşului şi acolo unde găseşte o factură, o chitanţă, va încărca gunoiul şi îl va descărca în curtea celui care l-a aruncat.

În context, Traian Ogâgău a ţinut să mulţumească cetăţenilor pentru faptul că au înţeles cum trebuie selectate deşeurile menajere, astfel că s-au colectat cu 50 tone mai puţin, ceea ce înseamnă economii mari la buget.

„Mulţumesc cetăţenilor că au înţeles importanţa colectării şi selectării deşeurilor. Supercomul ne facturează la tonă şi tot ceea ce punem în pubela neagră este cântărit. Diferenţa între luna când nu au fost controale şi luna în care au fost verificări este de 50 de tone, adică foarte mulţi bani economisiţi. Nu vreau să mărim preţul la salubrizare din cauza nepăsării cetăţenilor. În pubela neagră punem doar deşeurile menajere, iar în cea galbenă sticlă, carton, plastic”, a transmis edilul sângeorzean.

          Altfel, la Sângeorz Băi, încep lucrările la stadionul de fotbal, unul modern, cu nocturnă, cu tribune etc. „Au început lucrările de reabilitare a Şcolii Gimnaziale „Artemiu Publiu Alexi”, corpul  „Dintre Uliţi”, copiii s-au mutat la şcoala din centru cu ore după-amiaza. Au început lucrările la Şcoala de pe Cormaia, vor începe lucrările de asfaltare a străzilor de pe Cormaia. Au reînceput lucrările la pistele de biciclete, vor reîncepe lucrările la Valea Borcutului. De asemenea, vor începe lucrările la Vila 1, continuă lucrările de asfaltare „Peste Apă”. Lucrările pe toate şantierele decurg normal, există anumite probleme pentru care noi căutăm soluţii zi de zi. Atâta timp cât sângeorzenii sunt alături de mine şi eu sunt alături de ei, îi respect, iar satisfacţia muncii este înzecită atunci când vezi că te salută cetăţenii pe stradă şi-ţi mulţumesc pentru ceea ce faci pentru comunitate. Sunt onorat să conducă această comunitate”, a mai menţionat Traian Ogâgău.

          

 

 

Comentarii

14/03/21 11:40
Gica

Dooomnule primar, asa-i implementat in microcipul cio.mar.lanului , ca " toata lumea sa-si arunce gunoaiele de la unul la altul, pe/in cursurile de ape , prin paduri ori domeniile publice ! Africanii se c*ca in fata " cortului " ... ori pe dupa el si cu educatia nu suntem departe de ei, degeaba toate scolile din vremea lui Ceausescu ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5