Preşedintele Moldovan: În scurt timp, începe modernizarea Cinematografului Dacia

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, alături de specialişti din Consiliul Judeţean, reprezentanţi ai firmei care a elaborat proiectul tehnic şi ai firmei de construcţii au analizat documentaţia tehnică referitoare la modenizarea Cinematografului Dacia. Potrivit şefului CJ BN, antreprenorul va demara în cel mai scurt timp lucrările de modernizare.

Astăzi am vizitat sediul actualului Cinematograf Dacia, care în urma unei investiții inițiale de peste 1,4 milioane de lei, se va transforma într-un modern centru multifuncțional. Vom beneficia de o sală de spectacole modernă, spații administrative și sală de repetiție pentru artiștii Ansamblului profesionist ”Dor Românesc”, precum și de un cinematograf modern în actuala sală B”, a precizat Radu Moldovan.

 

***

De altfel, la finele lunii mai, Consiliul Judeţean a aprobat preluarea în folosinţă gratuită a sălii B de la Cinematograful Dacia (B-dul Decebal), imobil care se afla în proprietatea privată a statului şi în administrarea RADEF România Film.  

Firma care executa lucrările pentru RADEF şi care ar fi trebuit să execute lucrările şi la Bistriţa nu şi-a mai putut onora obligaţiile, astfel că administraţia judeţeană a solicitat să preia în folosinţă gratuită această sală, în vederea reamenajării ca sală de cinematograf.

          *** 

          Investiţia de la “Dacia” presupune înlocuirea parţială a şarpantei din lemn existente cu forme metalice, realizarea de reparaţii a şarpantei, înlocuirea învelitorii de tablă, refacerea instalaţiilor electrice, temice, sanitare şi de ventilaţii, realizarea pe exterior a unui termosistem. De asemenea, Sala A (de proiecţii) va fi transformată în sală de spectacole, prin mărirea scenei, iar Sala C- în sală de repetiţii. Documentaţia prevede şi recompartimentări, atât la parter, cât şi la etaj (birouri, grupuri sanitare, depozite etc.), realizarea unui corp nou de legătură între holul de acces şi scenă, scări şi rampe de acces în clădire etc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5