Consiliul Judeţean preia şi Sala B a Cinematografului Dacia. Destinaţia – sală de cinematograf

Consiliul Judeţean va aproba preluarea în folosinţă gratuită a sălii B de la Cinematograful Dacia (B-dul Decebal), imobil aflat în proprietatea privată a statului şi în administrarea RADEF România Film. De altfel, între administraţia judeţeană şi RADEF există un contrat de comodat pentru sălile A şi C, urmând ca imobilul să devină, prin reabilitare, un centrul cultural multifuncţional.

          „Consiliul Judeţean avea contract de comodat pentru sălile A şi C, iar RADEF urma să modernizeze sala B. Între timp, firma care executa lucrările pentru RADEF nu şi-a mai putut onora obligaţiile, astfel că am solicitat să preluăm în folosinţă gratuită această sală, în vederea reamenajării acesteia. Oricum, condiţia este să menţinem destinaţia de sală de cinematograf. Noi vom moderniza sala, iar printr-un parteneriat cu aceştia vor fi aduse echipamentele necesare proiecţiei de film”, ne-a declarat vicepreşedintele C.J., Alexandru Pugna.

          Consiliul Judeţean evaluează, în prezent, ofertele transmise pentru licitaţia privind contractul de modernizare a clădirii Cinematografului Dacia. Lucrările sunt estimate la circa 2,5 milioane lei, banii fiind prinşi în bugetul administraţiei judeţene pentru anul 2014. Proiectul prevede ca sala A să fie transformat în sală de spectacole, sala C – în sală de repetiţii şi, sperăm, sala B – sală de cinematograf.

Comentarii

27/05/14 09:45
Vizitator

Ca la noi la nimeni. La Bistrita lipseste un cinematograf modern, dar cu toate astea se insista pe transformarea salii mari de la “Dacia” in sala de spectacole, desi aceasta nu are scena si nici posibilitate de extindere. In schimb, la Bistrita a existat sala festiva de la Casa Tineretului, prevazuta cu scena pentru spectacole, pe care au transformat-o in sala de curs pentru o sectie a UBB, cu toate ca acea extensie universitara pute fi gazduita in cladirea de pe str. Ursului (in spatele blocului turn din Decebal) care dispunea de spatii special construite inainte de 1989 pentru o sectie de subingineri a Politehnicii din Cluj. Revenind la cinematograf, este adevarat ca sala B de la cinema Dacia, e prevazuta sa ramana cu destinatia de cinema, numai ca de modernizarea ei ar trebui facuta odata cu renovarea intregului ansamblu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5