Preşedintele Radu Moldovan: Drumul judeţean Bistriţa-Tărpiu va fi numai bun de circulat, într-un timp rezonabil. A fost semnat contractul de execuţie!

Administratorul public al judeţului, Florin Moldovan, şi Petrică Farcaş, reprezentant al Mis Grup SRL, au semnat contractul de execuţie pentru modernizarea DJ 173B Bistriţa – Tărpiu. Evenimemntul găzduit de Palatul Administrativ a fost transmis online pe pagina de facebook a preşedintelui Consiliului Judeţean.

          „Avem o nouă veste bună pentru locuitorii municipiului Bistriţa şi pentru cei care vor folosi tronsonul de drum judeţean dintre Bistriţa şi Tărpiu. În urma procedurilor de achiziţie publică, astăzi se semnează contractul de execuţie pe acest tronson de drum. Câştigător este asocierea dintre SS Mis Grup SRL (lider de asociere), împreună cu SC Far Foundation SRL, SC Drumserv SA şi SC Drumuri Bihor SA (asociaţi), care vor executa lucrările de construcţii şi SC Starcom Exim SRL, pentru lucrările de proiectare. Valoarea totală a lucrărilor este de 21.892.788 lei, aproximativ 4,5 milioane euro. Sursa de finanţare este din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

          Potrivit acestuia, durata de execuţie a lucrărilor este de 24 luni, din care trei luni este etapa de proiectare, două luni reprezintă etapa administrativă, de obţinere a avizelor pentru eliberarea autorizaţiei, iar 19 luni este execuţia propriu-zisă. Garanţia lucrărilor este de 10 ani.

          „E un drum foarte important care va scurta legătura comunităţilor din zona Nimigea cu Bistriţa. De asemenea, ştim că cel mai mare producător de deşeuri este municipiul Bistriţa, iar transportul deşeurilor la depozitul de la Tărpiu va fi unul mai facil după finalizarea modernizării acestui tronson. (...) Cu ajutorul bunului Dumnezeu, aşa cum cunosc compania,  sper ca dacă lucrurile se vor derula normal, ca până la finalul anului viitor să ne putem apropia de finalizarea lucrărilor. Tronsonul de drum judeţean 173B Bistriţa-Tărpiu, într-un timp rezonabil, va fi un drum numai bun de circulat”, a punctat preşedintele Radu Moldovan.

Lucrările vor viza  realizarea unor casete la marginea pietruirii existente, din balast, cu o grosime de 25 cm; scurgerea și evacuarea apelor pluviale se va realiza prin elemente de scurgere specifice drumului județean: șanțuri de beton, șanțuri din pământ, rigole carosabile, se vor realiza 23 de podețe noi, drumurile  laterale  se vor amenaja  pe o lungime  de 25 m și se va asigura racordarea acestora cu drumul principal, accesele la proprietăți se vor amenaja (până la limita de proprietate) pe o lățime de 7 m și o lungime medie de 3 m, ziduri de sprijin de tipul fundație adâncită de parapet, din beton.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5