Preşedintele Radu Moldovan: Județul Bistrița-Năsăud, într-un nou parteneriat, cu Districtul Mecklenburgische-Seenplatte din Germania

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, şi Keilo Karger, președintele Districtului Mecklenburgische-Seenplatte, au semnat Înțelegerea de cooperare între cele două unități administrative. Semnarea Înțelegerii de cooperare vine în urma unei cooperări de peste 15 ani între cele două județe, prin intermediul ”Asociației de Prietenie Germano-Română Neubrandenburg-Bistrița”, înființată la inițiativa inspectoratelor de poliție din cele două județe.

De asemenea, parafarea acetui acord reprezintă încununarea muncii de peste 15 ani a conducerii Inspectoratelor de poliție din cele două judeţe, dar și o formă de recunoștință pentru suportul primit de comunitatea bistrițeană din partea prietenilor germani. Este vorba despre donațiile consistente primite pentru reabilitatea Bisericii Evanghelice, pentru spitalele din județul nostru, pentru Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” și pentru alte entități.

În cadrul vizitei de lucru, delegația județului nostru a avut mai multe întâlniri de lucru cu conducerea administrativă a Districtului Mecklenburgische-Seenplatte, cu cea a Camerei de Comerț și Industrie a regiunii, dar și cu echipa care conduce sistemul de management al deșeurilor din acest district.

Din delegația județului Bistrița-Năsăud au mai făcut parte vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Țintean, președintele Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, Vasile Bar, președintele de onoare al ”Asociației de Prietenie Germano-Română Neubrandenburg-Bistrița”, Liviu Olariu, primarul comunei Poiana Ilvei, Ioan Scridonesi, consilierii județeni Monica Săsărman și Maria Ulecan, dar și o delegație a Liceului de Muzică ”Tudor Jarda” din Bistrița.

„Pentru faptul că am ajuns în relație cu acești oameni de calitate vreau să îi mulțumesc lui Ștefan Guzu, bistrițeanul originar din Poiana Ilvei, care acum este primarul comunei Ivenack, domnului deputat Manfred Dachner, un bun prieten al bistrițenilor și fondatorul acestei asociații, precum și tuturor colegilor din Inspectoratul Județean de Poliție al județului nostru, care au început și menținut o relație de cooperare cu omologii lor din Germania.

Scopul principal al colaborării în constituie promovarea contactelor între cetăţeni, precum şi a schimburilor în domeniile administraţiei publice, cultural, economic, ştiinţei și tehnologiei, sportului, sănătăţii, educației și tineretului. Și voi avea grijă ca acest scop să fie atins în interesul oamenilor din județul nostru!”, transmite preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan.

Districtul Mecklenburgische-Seenplatte este situat în nord-vestul Republicii Federale Germania, la 120 km de capitala Berlin. Are o populație de circa 270.000 de locuitori, iar economia județului este axată pe cercetare în domeniul tehnologic, industrie, turism, agricultură și procesarea hranei.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5