Bistriţa-Năsăud va semna o Înţelegere de cooperare cu Districtul german Mecklenburgische-Seenplatte

Consilierii judeţeni vor dezbate, în şedinţa ordinară de marţi, proiectul de hotărâre privind încheierea Înţelegerii de cooperare între judeţul Bistriţa-Năsăud şi Districtul Mecklenburgische-Seenplatte din Republica Federală Germania.

         Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud va semna această Înţelegere de cooperare cu prilejul vizitei pe care o va face în Germania, în perioada 7-10 mai, la invitaţia omologului său,  Heiko Karger, prezent la Bistriţa în anul 2015.

Relaţiile dintre judeţul Bistriţa-Năsăud şi landul Mecklenburg – Vorommern şi Districtul Mecklenburgische-Seenplatte au început odată cu constituirea Asociaţiei de Prietenie Germano-Română Neubrandenburg-Bistriţa, după cum menţiona preşedintele Radu Moldovan, în cadrul unei conferinţe de presă.  În 2015, la Bistriţa a avut loc o şedinţă comună a parlamentarilor români şi germani, Manfred Dachner, preşedintele Asociaţiei, participând în calitate de preşedinte al Comisiei de petiţii din landul german. Acesta a venit însoţit de preşedintele Districtului german, Heiko Karger, care s-a îndrăgostit de judeţul Bistriţa-Năsăud, şi  care a propus administraţiei judeţene să facă demersurile necesare în vederea stabilirii unei relaţii de cooperare.

Prezent la Bistriţa pentru a aduce ambulanţa care a fost donată Asociaţiei Filantropia Ortodoxă, primarul bistriţean Ştefan Guzu din  Ivenack, a anunţat că intenţionează să promoveze o înfrăţire cu Primăria Poiana Ilvei, comuna sa natală, şi cu o altă primărie din Franţa, în vederea derulării unor proiecte cu finanţare europeană, pe domenii de interes comune.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5