Ambulanţă donată de partenerii germani din Mecklenburgische-Seenplatte pentru Asociaţia Filantropia Ortodoxă

Bistriţeanul Ştefan Guzu, primar în comuna Ivenack şi  vicepreşedinte al Asociaţiei de prietenie Germano-Română Neubrandenburg-Bistriţa, a oferit, în cadru festiv, actele de donaţie a unei ambulanţe pentru Asociația Filantropică Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud. Donaţia a fost făcută de Districtul German Mecklenburgische-Seenplatte pentru Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, care a ales această asociaţie drept destinatar final, prin prisma numeroaselor proiecte medico-sociale.

         „Mă bucur foarte mult şi aş vrea să-i mulţuimesc d-lui Ştefan Huzu şi prin dânsul să-i transmit mulţumirile mele d-lui preşedinte Heiko Karger pentru acest gest de a dona o ambulanţă. Noi am fost consultaţi unde ar fi o mai mare nevoie de o astfel de ambulanţă. Ştim cu toţii că Asociaţia Filantropia Ortodoxă Filiala Bistriţa-Năsăud a fost prima din România care a început să ofere servicii în domeniu. Ei aveau o ambulanţă care în momentul de faţă e depăşită din punct de vedere fizic şi moral. Am luat decizia să propunem partenerilor noştri din Germani a ca această donaţie să fie făcută către Filantropia Ortodoxă. Fac precizarea că ea nu va puta fi folosită decât în domeniul medico-social, nu va putea fi înstrăinată sau închiriată”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.  Valoarea donaţiei este estimată la aproximativ 15 milioane euro, ambulanţa fiind folosită timp de 10 ani, dar având o stare bună de funcţionare.  Preşedintele Moldovan a adăugat că vor fi făcute dotări suplimentare pentru autospeciala medicală, în funcţie de ceea ce vor spune specialiştii.

          De cealaltă parte, Ştefan Guzu a menţionat că a revenit la Bistriţa în calitate de „ambasador” al preşedintelui Districtului German Mecklenburgische-Seenplatte, care l-a rugat să-i faciliteze oferirea unui cadou pentru autorităţile locale din Bistriţa-Năsăud, ca semn de prietenie. Astfel, ambulanţa a ajuns la Bistriţa. În context, Ştefan Guzu a transmis salutările preşedintelui Heiko Karger, dar şi ale deputatului Manfred Dachner, preşedintele Asociaţiei de Prietenie Germano-Română Neubrandenburg-Bistriţa, care va ajunge la Bistriţa cu o delegaţie de 19 persoane, cel mai probabil de Târgul Mare al Bistriţei.

Preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Bistriţa-Năsăud, Marius Pintican, a precizat că orice ajutor este binevenit, dat fiind faptul că asociaţia derulează foarte multe proiecte importante la nivelul judeţului, prin Cantina socială „Sf. Muceniţă Filofteia”, unde primesc hrană peste 80 de persoane, dar şi prin cele trei centre pentru persoane vârstnice de la Cuşma (Livezile), Maieru şi Târlişua. 

„Peste 80 de persoane din centrele noastre au tot timpul nevoi speciale, de a fi consultaţi , de a fi evaluaţi, transpotaţi. În acest sens am gândit un serviciu de ambulanţă separat, ca să nu-i tot solicităm pe cei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă să ne vină în ajutor pentru un simplu transport la medic, la spital sau consutaţii de rutină. (...) Am încheiat un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar pacienţii transportaţi nu suportă cheltuieli, nici noi. O parte din suma transpostului fiind suportată de CAS, astfel, beneficiarii noştri sunt scutiţi de orice fel de plată”, a explicat Marius Pintican.  Acesta i-a mulţumit preşedintelui Cj pentru tot sprijinul acordat activităţilor Asociaţiei Filantropia Ortodoxă, care „nu este prezent de faţadă”, ci „întinde o mână acolo unde este nevoie”.  

 

Comentarii

03/04/17 09:53
Cititor

Altceva era daca ne donau o masina noua, nu una care azi... maine necesita reparatii si schimbare de piese auto, care costa mai mult decat masina in sine.
Orice donatie ... " nu se cauta in gura " ( vorba aia... ) dar numai donatii de astea ne fac toti... exact cum te saturi de un "gub" si in loc sa-l "azvarli" la gunoi, i-l donezi unui "cersetor " sau "parlit ce doarme prin boscheti" ...
Asta-i relatia de "prietenie "... manifestata de straini in raport cu romanii ! Fara suparare ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5