Donaţii în valoare de 10.000 euro din partea Asociaţiei Germano-Română NEUBRANDENBURG pentru Liceul de Muzică Bistriţa

O importantă şi valoroasă donaţie a fost făcută de către Asociaţia Germano-Română NEUBRANDENBURG pentru Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa, în valoare de 10.000 de euro, reprezentând instrumente muzicale noi, constând în: trei trompete, un trombon, un oboi, o chitară, un xilofon şi două seturi de corzi pentru chitară, prin persoana d-lui MANFRED DACHNER, preşedintele acestei asociaţii, care a precizat că limbajul muzical este universal, nu este nevoie de traducere între elevi şi că acest liceu merită o asemenea donaţie pentru a promova tinere talente de valoare.
În deschiderea activităţii, prof. Carolina Karoli, directorul liceului, a mulţumit pentru donaţia făcută şi a precizat faptul că această activitate făcută în cadrul Zilelor Bistriţei şi mai ales a sărbătoririi a 450 de ani a Bisericii Evanghelice reprezintă un punct de reper şi de cotitură în viaţa şcolii, activitatea finalizându-se cu un contrat în care liceul se angajează să colaboreze cu o şcoală similară din Germania.
Mulţumeşte în mod deosebit preşedintelui de onoare al asociaţiei, comisar şef Liviu Olariu, d-lui Ştefan Buzu, d-lui Tomas Hartig şi d-lui translator prof. Zaig Ekehardt – preşedintele Forului German. A precizat faptul că în curând liceul se va muta într-un alt spaţiu, nou, şi mulţumeşte pe această cale Consiliului Local Bistriţa şi în special d-lui primar Ovidiu Creţu, cât şi ISJ BN.
Preşedintele Asociaţiei Germano-Română NEUBRANDENBURG, dl. MANFRED DACHNER, s-a arătat mulţumit de colaborarea şi proiectele realizate în cadrul asociaţiei, cunoscând liceul prin colegii de la Poliţia din Bistriţa, fiind a doua oară în această instituţie de învăţământ. Se bucură nespus de mult că s-a organizat sărbătorirea Bisericii Evanghelice într-un cadru deosebit, iar elevii care vor cânta la instrumentele donate „să facă plăcere şi altora cu asemenea instrumente”. A adresat invitaţia ca o delegaţie de elevi de la Liceul de Muzică să vină în Germania pentru a participa la concertele din marea biserică „Sf.Maria”, unde se adună toţi elevii care şi-au însuşit tainele instrumentelor din întregul land.
Prof. Camelia Tabără, inspector şcolar general al ISJ BN, a mulţumit preşedintelui asociaţiei pentru donaţie şi invitaţie, menţionând faptul că am rămas copleşiţi de spiritul care s-a născut cu ocazia acestor zile la Bistriţa, mai ales sărbătorirea Bisericii Evanghelice, iar muzica nu poate decât să completeze frumosul, fiind impresionată de „simfonia clopotelor” din turnul bisericii. Mulţumeşte Consiliului Local Bistriţa pentru spaţiul acordat la un asemenea liceu şi a încheiat cu frumosul, dar simplul, „mulţumesc”.
Preşedintele de onoare al asociaţiei, comisar şef Liviu Olariu, a făcut un scurt expozeu privind rolul asociaţiei şi al proiectelor dezvoltate şi finalizate în parteneriat cu liceul, precizând: „muzica este limbajul zeilor, iar Dumnezeu i-a înzestrat pe fiecare cu un dar. Suntem onoraţi să facem parte din asemenea proiect, iar Asociaţia de prietenie Germano-Română NEUBRANDENBURG va semna un important contract (protocol) prin care cei mai valoroşi elevi vor fi premiaţi cu instrumente, dar trebuie să muncească, să dovedească şi să nu dezamăgească această direcţie”.
În finalul activităţii, valoroşii elevi de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa au susţinut un microrecital de muzică clasică la instrumentele donate, încântând numeroasa asistenţă şi culegând ropote de aplauze, semn că aici muzica este la ea acasă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5