Preşedintele Radu Moldovan: Muzeul este arsenalul care apără identitatea, originea, arta, istoria, amintirile și moștenirea străbunilor

" Muzeul este arsenalul care apără identitatea, originea, arta, istoria, amintirile și moștenirea străbunilor. De Ziua lnternaţională a Muzeelor ne reamintim de importanța și respectul pe care trebuie să-l oferim acestora și ne invită să le trecem pragul. Dincolo de acestea există viitorul, iar viitorul depinde de noi. Suntem responsabili de ceea ce vom lăsa-n muzee, ca arsenal pentru copiii noștri" transmite preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, de Ziua lnternaţională a Muzeelor.

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud se poate vizita și virtual:
http://www.360x.ro/muzeu-bn/bistrita/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/casa-argintarului/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/cosbuc/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/herina/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/livezile/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/maieru/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/monor/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/nasaud/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/rebreanu/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/reteag/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/rodna/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/sangeorz/

Comentarii

17/05/20 16:21
silviu

Fără "definitia" dată de Radu Moldovan, noi n-am fi stiut niciodată ce este un MUZEU. Numai că evlaviosul Răducu este cel mai putin indreptătit să vorbească despre importanta unui muzeu, el care a vitregit orasul Bistrita de un muzeu de artă religioasă. După cum se stie, IPS Bartolomeu Anania a dorit să infiinteze la Bistrita un muzeu de artă sacră. De altfel, el a intervenit pe lângă reprezentanţii BNR să cedeze Consiliului Judeţean clădirea de pe strada Alexandru Odobescu unde urma să fie amenajat muzeul. După restaurarea clădirii fostului sediu al BNR, Radu Moldovan a schimbat destinatia acesteia si a mutat aici Biblioteca Judeteană desi se stia că spatiul respectiv este insuficient. Asadar, după mutarea bibliotecii s-a ajuns la o improvizatie de a se construi un fel de anexa inghesuită in parculetul din incintă, fara a se putea realiza o legatura functională cu vechea clădire. Si iata cum dintr-o „gandire” idioata, orasul Bistrita s-a ales fără un muzeu de arta religioasă, dar si fara o biblioteca publică moderna si functionala.

17/05/20 20:38
Vizitator

In 1977, Consiliului Internațional al Muzeelor (ICOM) a stabilit ca data de 18 mai să fie declarată Ziua Internațională a Muzeelor, pentru a crește rata publică de conștientizare a importanței rolului muzeelor în dezvoltarea societății.
Președintele Consiliului Internațional al Muzeelor definea muzeele astfel: „Muzeele sunt un mediu important al schimbului de experiențe cultural, îmbogățirea culturilor și dezvoltarea înțelegerii reciproce, cooperării și a păcii între oameni”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5