Preşedintele Radu Moldovan: Ne dorim un domeniu schiabil de calitate la Colibiţa! 13 pârtii pe 42 hectare

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, susţine că Bistriţa-Năsăud este „un judeţ unic, cu un potenţial turistic extraordinat şi încă neexploatat”, astfel că autorităţile locale şi mediul privat îşi propun să transforme în realitate viul de a avea un domeniu schiabil la Colibiţa şi la Sângeorz-Băi, de a avea un parc de aventuri „Dracula” sau un centru nautic la Colibiţa etc.

„Ce avem? Un județ unic, cu un potențial turistic extraordinar și încă neexploatat. Începând cu brand-ul Dracula, lacul Colibița, Pasul Tihuța, Parcurile naturale din Munții Rodnei și Călimani, apele cu proprietăți curative de la Sângeorz-Băi și până la arta culinară, zone pitorești și oameni gospodari și deschiși pe care îi găsim în întregul județ!

Ce ne dorim? Putem spune că dintotdeauna oamenii din aceste locuri au fost conștienți de această comoară naturală. Noi, ne propunem să ducem acest lucru la un alt nivel! Împreună cu specialiști, autorități locale și mediu privat dorim să transformăm visul de a avea cel puțin un domeniu schiabil de calitate la Colibița și Sângeorz-Băi, un Parc de Aventuri Tematic ”Dracula” în Pasul Tihuța, Centru nautic de agrement la Colibița, Parc Acvatic la Prundu Bârgăului, Centre de echitație, Centre de valorificare a fructelor de pădure și stâne ecologice pe Valea Bârgăului, Valea Someșului și Valea Sălăuței, în realitate. Asta, pentru a crea locuri de muncă pentru tineri, pentru a dezvolta afacerile locale și pentru a aduce bunăstare pentru cât mai mulți dintre oamenii județului nostru”, precizează preşedintele Consiliului Judeţean.

Potrivit acestuia, în 2013 a fost elaborată  o strategie de dezvoltare realistă și fezabilă a potențialului turistic din județul Bistrița-Năsăud, fiind identificate trei zone principale de dezvoltare, şi anume Valea Bârgăului, Valea Someșului și Valea Sălăuței.

„În baza specificului localităților din aceste trei zone, împreună cu autoritățile locale și specialiști în dezvoltare turistică am elaborat studii de prefezabilitate pentru toate cele trei zone de dezvoltare, în care am cuprins obiectivele anterior menționate”, menţionează Radu Moldovan.

*** 

De altfel, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud împreună cu unităţile administrativ-teritoriale de pe Valea Bârgăului, plus Cetate și Dumitrița,  a constituit Asociația de Dezvoltare Intercomunitară - ADI Turism Valea Bârgăului.

„Am comandat un studiu detaliat privind oportunitatea dezvoltării unui domeniu schiabil în zona Colibița (Vârful Blaja, Vârful Bistriciorul și Poiana Dălbidanu). Suprafața totală necesară pentru amplasarea "Domeniu schiabil" va avea 42,9 ha, va fi racordată la drumul principal și va beneficia de locuri de parcare și servicii pe o suprafață de 1,5 ha. Domeniu schiabil va cuprinde 13 pârtii de schi care vor avea diferite nivele de dificultate, variind de la foarte uşoară la dificilă”, explică preşedintele CJ BN.

***

Pentru celelalte două zone de interes strategic (Valea Someșului și Valea Sălăuței), au fost făcute demersurile în vederea constituirii Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară pentru promovarea turismului, aşteptându-se hotărârile de Consiliu Local aferente.

În perioada imediat următoare, administraţia judeţeană îşi propune finalizarea studiului pentru amplasarea domeniului schiabil din zona Colibița, modernizarea infrastructurii rutiere și de utilități până la aceste obiective (documentații în lucru), constituirea Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară a Turismului pe Valea Someșului și pe Valea Sălăuței, realizarea de studii de fezabilitate pentru fiecare dintre obiective și identificarea surselor de finanțare pentru aceste investiții (direct noi prin fonduri europene sau indirect prin intermediul investițiilor private – parteneriat public-privat).

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5