Primăria Bistriţa a depus 35 de proiecte cu finanţare europeană, în valoare de 100 milioane euro. 20 au contracte de finanţare

Primarul Ovidiu Creţu a anunţat că municipalitatea a elaborat  35 de proiecte cu finanţare europeană prin POR 2014-2020, cu o valoare de aproximativ 100 de milioane euro.

„Din aceste 35 de proiecte, 20 sunt cu contracte de finanţare semnate, inclusiv acestea, totalizând 43,6 milioane euro. Sunt în fază de contractare 7 proiecte, acestea fiind la Autoritatea de Management, care este organizată în cadrul MDRAP. Am discutat deja cu domnul ministru al Dezvoltării să ne susţină, iar proiectele care sunt pentru Bistriţa să nu fie abandonate. Nu cerem prioritate, doar că sunt unele proiecte pe care mă aşteptam să fie deja semnate. Şi mă refer aici la Linia verde, la Centrul intermodal, piste de biciclete şi altele. Şapte proiecte cu valoare mare, 42, 5 milioane euro, în fază de contractare şi eu cred că, cu actualul ministru, până-n 15 aprilie, vor fi semnate toate”, a declarat primarul Creţu.

         Potrivit acestuia, în fază de precontractare sunt patru proiecte cu  o valoare de 2,5 milioane euro şi în fază de evaluare alte patru proiecte, cu 11,6 milioane euro.

         „De departe, cel mai bine stăm la Axa 3.1, unde vin 11 proiecte. E vorba de reabilitarea blocurilor de locuinţe. Din 11 proiecte care totalizează 74 de blocuri, pentri 10 proiecte avem încheiate contracte de finanţare, mai avem unul singur – Bistriţa 15, care sunt convins că în această lună se va semna şi vom primi şi insigna de premianţi la Axa 3.1, pentru că de departe suntem cei mai buni”, a precizat Ovidiu Creţu.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]