Primarul Doru Crişan: Lucrările la proiectele din comună continuă. Lumea colaborează, mai avem doar 5 persoane în izolare

Primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crişan, susţine că lucrările la principalele proiecte de investiţii din comună continuă.

“Contractele pe care le avem sunt în derulare, funcţionează. Lucrăm pe toate contractele, în limita în care pot şi constructorii. Încercăm să închidem lucrările de la şcoală, cele de la dispensar, acea minipoliclinică. Încercăm să finalizăm lucrările la casa de cultură, dar la CNI nu se lucrează. Se lucrează la asfaltările din comună, la apă şi canal, la parcările de la RAAL, la drumurile forestiere. Lucrăm la majoritatea proiectelor. Ar fi culmea să oprim activitatea, mai ales acum când chiar trebuie, mai ales că e timp favorabil”, a declarant primarul Doru Criţan.

Edilul bârgăuan a remarcat  că de la 85 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, în momentul de faţă mai sunt 5 persoane. “Persoanele care au intrat din zona roşie sunt în carantină, nu au ajuns în localitatea noastră. (…) Foarte multe persoane m-au sunat şi au spus că sosesc acasă, s-au m-au întrebat ce să facă, să vină sau să nu vină. Cei care au contracte şi au posibilitatea să rămână acolo este indicat să rămână, în special cei din ţările mai afectate, Germania, Spania, Italia, Turcia. Ei vor intra direct în carantină şi îşi vor petrece sărbătorile undeva şi tot nu vor fi în sânul familiei. Îi rog pe cei care vin din ţările respective să aibă mare grijă şi dacă au posibilitatea să rămână acolo”, a spus Doru Crişan.

         Acesta a făcut un apel către cetăţeni să aibă foarte mare grijă, să rămână în case cât mai mult, iar atunci când sunt nevoiţi să iasă la cumpărături să fie protejaţi, cu mască de protecţie, mănuşi, dar şi să păstreze o distanţă suficientă faţă de celelate persoane.

Primarul Doru Crişan susţine că fiecare localitate îşi gestionează situaţia. “Fiecare primar trebuie să-şi facă datoria faţă de cetăţenii pe care îi reprezintă. Eu de la început am luat măsuri drastrice şi am echipă, pe lângă cei de la ISU, de la Poliţie – care sunt epuizaţi – iar atunci când vom avea nevoie de ei, pentru că nu vin în ţară numai oameni de bună credinţă şi vom avea mare nevoie de ei, nu vom mai avea cu cine lucra. Eu am solicitat ca Armata să intre pe zona de Tiha şi Prundu Bârgăului, de unde intră cei din Suceava care fac comerţ în zona noastră. Noi încercăm să ne facem datoria, rugămintea este ca şi cetăţenii să ne înţeleagă şi să respecte cu stricteţe regulile. A trecut mai bine de o lună de la debutul epidemiei şi nu am avut nicio şedinţă, chiar şi online. Noi primarii ştim să ne facem treaba şi cred că fiecare primar îşi gestionează treaba.”, a declarant primarul Crişan.  

Primarul din Prundu Bârgăuluio a adăugat că fiecare magazin din comună a pus la dispoziţie un număr, iar proprietarii duc marfa cerută acasă. “Noi avem un serviciu, cei de la SVSU şi asistentul comunitar , care verifică cetăţenii care sunt în izolare la domiciliu şi acolo unde este nevoie de a cumpăra ceva, îi ajută”, a remarcat Doru Crişan, singura problem fiind cu un izolat nemulţumit că pachetul de ţigări i-a ajuns mai târziu, apelând la 112 şi reclamând furtul banilor!

Una peste alta, locuitorii din Prundu Bârgăului colaborează cu autorităţile şi acesta e motivul pentru care nu sunt înregistrare cazuri de infectare în localitate.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5