Primarul Horea Petruţ: Finanţare de 10 milioane lei pentru modernizarea drumurilor! Încep lucrările de reabilitare a căminului cultural din Domneşti şi a capelei pentru Bârla şi Sântioana

Lista obiectivelor de investiții în rețeaua de apă, canalizare și drumuri finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, a fost finalizată pentru județul Bistrița-Năsăud. Comuna Mărişelu va beneficia de o finanţare de 10 milioane lei pentru modernizarea străzilor, cu o lungime totală de opt kilometri, ne-a transmis primarul Horea Petruţ.

         „Avem proiectul tehnic finalizat, vom începe obţinerea avizelor. Ulterior, vom lansa procedura de licitaţie, astfel ca până la semnarea efectivă a contractului de finanţare, la Ministerul Dezvoltării, să avem şi un constructor. Este vorba despre străzi din satele Domneşti, Bârla, Sântioana, Jeica şi Neţeni. Trebuie să avem în vedere şi finalizarea lucrărilor de canalizare, pe care noi le derulăm prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi pe care încercăm să le închidem anul acesta, plus lucrările la reţeaua de apă şi apă uzată, prin Master Plan. Unde vor fi gata reţelele de apă/canalizare, vom putea interveni”, ne-a explicat primarul Horea Petruţ.

         Pentru o etapă viitoare a Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” se are în vedere proiectul de construire a reţelei de apă şi canalizare la Jeica.

Potrivit edilului comunei Mărişelu, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea căminului cultural din Domneşti şi construirea unei capele funerare pentru Bârla şi Sântioana, odată cu finalizarea procedurii de achiziţii publice. Este vorba despre două investiţii finanţate de la bugetul local. „Reabilitarea căminului cultural din Domenşti este un proiect cu o valoare de 1,2 milioane lei, în timp ce construcţia capelei care să deservească cele două localităţi are o valoare de 800.000 lei. Vreau să precizez că este borba de o bugetare multianuală, adică plăţile vor putea fi făcute în maximum trei ani, chiar dacă execuţia lor se va finaliza într-un an”, ne-a precizat edilul Horea Petruţ.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5