Primarul Ioan Strugari, după vizita la fraţii din Republica Moldova: A fost o experienţă extraordinară, alături de români autentici

Ioan Strugari, primarul comunei Parva, alături de viceprimarul Toader Căluş, secretarul Ioan Căluş, prof. Marina Flore  - directorul Şcolii Gimnaziale „Vasile Scurtu”, consilieri locali şi funcţionari din primărie, au răspuns invitaţiei primarului Rodica Russu, al comunei Teliţa (Raionul Anenii Noi) din Republica Moldova, între cele două unităţi administrativ-teritoriale fiind parafat un Acord de cooperare.

„Acordul de cooperare între Parva şi Teliţa a fost semnat în mai, iar noi am întosr vizita acum. A fost o experienţă extraordinară, alături de nişte români autentici. Delegaţia noastră a vizitat trei comune din Raionul Anenii Noi, de pe malul Nistrului, cu trei primari de nota 20, de la care şi noi avem ce învăţa. Este vorba despre Rodica Russu-Teliţa, Vitalie Coteţ- Şpeia şi Elena Nicolaev- Şerpeni. Au reuşit lucruri importante pentru comunităţile lor, chiar dacă ei nu au acces la finanţări europene, ci doar la ajutoare din partea Guvernului român sau a celui din Moldova”, ne-a declarat primarul Ioan Strugari.

La Teliţa, părvenii au plantat puieţi în parcul localităţii, asta pentru ca relaţiile de prietenie şi colaborare să se înrădăcineze. De asemenea, delegaţia de la Parva a vizitat Complexul memorial „Capul de pod” de la Şerpeni, o adevărată lecţie de istorie. Nu în ultimul rând, au fost vizittae alte instituţii, inclusiv Guvernul Republicii Moldova.

Localitatea Teliţa, cu care este înfrăţită Parva, se află pe malurile Nistrului, la aproximativ 50 km de Chişinău. Conform recensământului din anul 2004, populaţia comunei era de 1 206 locuitori. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5