Părvenii trec Prutul şi se opresc doar la Nistru. Ioan Strugari: Mergem să ne cunoaştem istoria!

Peste 50 de părveni, avându-l ca ghid pe unul dintre cei mai înflăcăraţi susţinători ai unirii cu Basarabia, primarul Ioan Strugari, vor participa la o excursie de două zile în Basarabia. Elevi, cadre didactice, consilieri locali, preotul ortodox, dar şi pastorul cultului penticostal fac parte din cei care s-au înscris la Primăria Parva, pentru a trece Prutul.

          „Mergem până la Nistru. Să-l vedem după 100 de ani. Vreau să ne cunoaştem istoria. Acest proiect face parte din cadrul celor finanţate de primărie în Anul Centenar. În itinerariul nostru, vrem să ajungem la cetatea Tighina din timpul domniei lui Ştefan cel Mare. De asemenea, ţin să ajungem la complexul memorial „Capul de pod Şerpeni” de pe malul drept al Nistrului, ridicat în amintirea eroilor căzuţi în timpul operaţiunii Iaşi – Chişinău din anul 1944”, ne-a declarat primarul Ioan Strugari.

          De altfel, părvenii se vor întâlni şi cu fraţii din comuna Teliţa, Raionul Anenii Noi, cu care a fost parafat un parteneriat de colaborare. Copii şi profesori din Teliţa şi-au petrecut vacanţa la Parva, pentru a se apropia şi mai tare de Patria Mamă.

          „Şi pentru marcarea a 100 de ani de la Marea Unire ne propunem un moment special. Peste 100 de oameni din comuna Teliţa vor ajunge la Parva în preambulul Zilei Naţionale a României, astfel ca împreună cu locuitorii din comuna noastră, pe 1 Decembrie, să sărbătorim împreună la Alba Iulia”, ne-a mai dezvăluit primarul Strugari.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]