Primarul Ovidiu Crețu: La Bistriţa înmormântările persoanelor decedate din cauza CORONAVIRUS se vor face în cel mult 24 de ore. Ce se întâmplă cu persoanele decedate din alte cauze

În contextul evoluției pandemiei cu COVID – 19 și a măsurilor preventive adoptate la nivel național, județean și local, în vederea limitării efectelor și răspândirii acestuia, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Bistrița a decis ca începând cu data de 1.04.2020 pe teritoriul municipiului Bistrița, inclusiv localitățile componente, înmormântările persoanelor decedate din cauza infecției cu CORONAVIRUS se vor face în cel mult 24 de ore de la deces și vor fi duse la capelă în sicriu închis.
De asemenea prin Hotărârea nr. 10 / 3.03.2020 a Comitetul Local pentru Situații de Urgență Bistrița se stailește și faptul că persoanele decedate din alte cauze se vor ȋnmormânta în cel mult 24 de ore de la depunerea cadavrului la capela.

Primarul municipiului Bistriţa
Ovidiu Teodor Crețu

Comentarii

03/04/20 14:46
Vizitator

Chiar daca in cimitirul municipal din Bistrița nu mai sunt locuri în care să fie înmormântați cei care trec la cele veșnice, situatia nu este chiar atât de dramatică, având in vedere că incă din anul 2013 pe strada Tărpiului a fost amenajat un nou cimitir, situat vis-a-vis de cel vechi unde au fost îngropate deja câteva stute persoane decedate. Nu este vorba de cel promis de primarie de ani buni, terenul fiind cumparat cu sute de milioane, ci de un altul, al Protopopiatului Ortodox Bistriţa. Dupa unele informatii aici, un loc de veci pentru o singură persoană costă 750 de lei, pentru o perioadă de 20 de ani, iar cele de familie, cu două locuri, costă 1.500 de lei (fără ramă) şi 2.500 de lei (cu ramă), tot pentru 20 de ani.
Totusi ar fi momentul ca si Primăria Bistrita să deschidă accesul către acea extindere din partea se nord-est a Cimitirului Municipal de pe strada Tărpiului.
Nota redactiei: Nu mai dati trimiteri la alte site-uri, nu le vom publica. V-am mai rugat acest lucru.

03/04/20 16:50
Iosif

In această perioadă de evoluție a pandemiei cu Covid-19, când numărul deceselor este in crestere sunt necesare măsuri speciale de limitare a efectelor maladiei și de prevenire a răspândirii acestuia. Si totusi, moartea unui om indiferent de cauza ei nu trebuie bagatelizată. Chiar dacă procesiunea de înmormântare se desfăsoară cu un număr limitat de participanti ea trebuie să respecte canoanele religoase . Cu atat mai mult în aceste conditii moartea unui membru al comunitătii ar trebui să fie anunțată prin sunetul tânguitor al clopotului. De aceea, Capela mortuară de pe strada Tărpiului ar trebui dotată cu un clopot al carui dangat să însotească pe ultimul drum sufletul creștinului mutat în Împărăția Cerurilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5