Preşedintele ATOP, Alexandru Pugna, le-a vorbit tinerilor despre drama familiei sale. 350 de elevi au aprins candele lângă o maşină distrusă într-un accident, pentru cele 20 de victime decedate în anul 2014
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
Campanie şoc de sensibilizare a populaţiei privind efectele vitezei excesive, organizată de poliţia bistriţeană în ziua dedicată prevenirii accidentelor ruriere.
Începând cu ora 14.00 poliţiştii de prevenire, rutieră şi proximitate au demarat campania şoc de sensibilizare a populaţiei privind efectele vitezei excesive.
Astfel, a fost organizat un marş, de la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud până pe pietonalul municipiului Bistriţa, la care au participat peste 350 de elevi din şcolile municipiului.
Totodată, elevii voluntari ai poliţiei au purtat un banner cu inscripţia ,,VITEZA DISTRUGE VIEŢI!”, deplasându-se până la un punct de informare organizat de poliţişti unde a fost expusă o maşină distrusă într-un accident provocat de viteza excesivă, soldat cu decesul unui tânăr.
Participanţii au aprins candele pentru cele 20 de victime ale accidentelor rutiere decedate în anul 2014 pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.
La această activitate au participat şi membrii Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Bistriţa Năsăud şi subprefectul judeţului, Ovidiu Frenţ, care au transmis tinerilor şi comunităţii mesaje preventive. Preşedintele ATOP, Alexandru Pugna, le-a vorbit tinerilor despre drama familiei sale. Trei tineri şi-au pierdut viaţa în urmă cu două săptămâni, după ce maşina în care se aflau a ieşit de pe şosea şi s-a rostogolit în afara părţii carosabile. Mai multe echipaje de ambulanţă şi SMURD s-au deplasat la locul accidentului, însă nu au mai putut face nimic pentru a salva viaţa celor trei tineri. O fată de 15 ani şi un adolescent de 18 ani au scăpat cu viaţă. Tânărul de 19 ani decedat era Alex Pugna , nepotul artistului Alexandru Pugna.
În cadrul aceleiaşi zile, poliţiştii rutieri, însoţiţi de ofiţerii de prevenire au activat şi coordonat patrulele şcolare din două şcoli ale municipiului Bistriţa, dirijând circulaţia pietonilor la afluirea şi defluirea de la şcoală între orele 7.30 – 8.00 şi 12.00 – 12.30.
În cadrul celei de-a cincea zi din cadrul Săptămânii prevenirii criminalităţii, dedicată prevenirii infracţiunilor comise cu violenţă, ofiţerii de prevenire, în colaborare cu Poliţia Oraşului Năsăud au organizat o masă rotundă de dezbatere a problemelor violenţei în zona Valea Someşului.
Această acţiune dublează efortul de combatere a violenţei în acea zonă, completând Programul de prevenire şi combatere a infracţiunilor de mare violenţă în zona de competenţă rurală a poliţiei oraşului Năsăud.
La întâlnire au participat 15 primari din zona de interes, preoţi şi 65 de elevi din liceele oraşului Năsăud. Discuţiile s-au purtat în jurul ideii de educare a tinerilor.
Preoţii prezenţi au vorbit despre alternative oferite populaţiei, în special tinerilor, de a petrece timpul liber în mod pozitiv. În cadrul Centrului Cultural Catehetic ,,Patriarhul Miron Cristea” Năsăud, sub îndrumarea preoţilor, tinerii pot învăţa să cânte la instrumente şi să petreacă timpul în mod constructiv (meditaţii gratuite, pictură, atelier, poezie s.a.).
Poliţia a adus în atenţia primarilor discotecile şi barurile din comunităţile rurale, cu recomandarea reducerii programului acestora pe timpul nopţii, în scopul evitării unor fapte de violenţă generate de consumul de alcool.
***
Recomandările poliţiştilor bistriţeni pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă:
Evitaţi disputele verbale şi implicarea în conflicte, precum şi apropierea de persoanele care manifestă intenţii agresive;
Nu încurajaţi violenţa şi nu proferaţi injurii! Acestea sunt cauze care duc la declanşarea unor conflicte care pot degenera în violenţe;
Evitaţi compania unor persoane cunoscute ca fiind alcoolice. Nu intraţi în conflict cu aceştia, nu-i jigniţi şi nu-i încurajaţi!
Chiar dacă aţi fost lezaţi, aţi suferit o pagubă materială sau morală de pe urma unei infracţiuni sau contravenţii, nu alegeţi calea răzbunării personale, ci apelaţi la instituţiile competente;
Nu adoptaţi o atitudine de atac, nu încurajaţi şi, mai ales, nu participaţi la manifestări agresive stradale: bătăi, insulte sau alte tipuri de agresiuni;
Dacă sunteţi martorii unor manifestări agresive, anunţaţi imediat Poliţia!
Dacă sunteţi victime în asemenea împrejurări şi aţi suferit vătămări corporale, legea vă susţine şi, ca atare, este necesar să depuneţi imediat plângere la poliţie în vederea identificării, prinderii şi pedepsirii agresorilor;
Protejând agresorii prin tăcere le daţi prilejul să comită alte fapte cu violenţă.
Citiţi şi:
- Prevenirea delincvenţei juvenile, temă de dezbatere la şcolile bistriţene „Lucian Blaga” şi „Corneliu Baba”
- Alex ar fi împlinit, azi, 19 ani. Mesaje emoţionante pentru nepotul artistului Alexandru Pugna
- Poliţiştii lansează a noua ediţie a Săptămânii prevenirii criminalităţii. Vezi calendarul activităţilor!
- Victimizarea minorilor şi Delincvenţa juvenilă, printre temele abordate pe parcursul a cinci zile la Bistriţa
- Poliţia bistriţeană va derula o campanie de prevenire a furturilor
Adaugă comentariu nou