Primarul Ovidiu Creţu, la Washington, cu Asociaţia Municipiilor din România. Întâlniri cu autorităţile locale şi mediul de afaceri

În perioada 10-12 mai 2018, o delegație a Asociației Municipiilor din România a efectuat o vizită de lucru în capitala Statelor Unite ale Americii. Din delegaţia condusă de Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 din București, a făcut parte primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, vicepreşedinte AMR.

„Vizita a cuprins întâlniri oficiale la nivelul primăriei capitalei americane, Washington, D.C., cu reprezentanți ai Băncii Mondiale, ai Asociației Americane de Transport Public (American Public Transportation Association), ai autorităților care gestionează managementul deșeurilor (Solid Waste Advisory Council), precum şi ai mediului de afaceri. De asemenea, vizita a inclus şi o întâlnire a delegaţiei aleşilor locali cu membri ai comunităţii româneşti din zonă, organizată la Ambasada României”, se arată în comunicatul Ambasadei României din Statele Unite ale Americii.

Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, a apreciat vizita reprezentanţilor autorităţilor locale, arătând că astfel de schimburi de experiență sunt utile dacă sunt valorificate pragmatic prin atragerea de investiţii şi expertiză. 

“Capitala americană a cunoscut o dezvoltare echilibrată şi constantă, reprezentând astăzi un model demn de urmat pentru orice proiect de urbanizare inteligentă. Putem învăța de la partenerii americani multe despre îmbunătăţirea capacității administrative, transparența decizională și politicile de dezvoltare urbană. Cu cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, România este atractivă pentru investiții, iar dezvoltarea legăturilor dintre autorităţile locale din România şi partenerii americani este utilă pentru atragerea de resurse şi utilizarea lor judicioasă”, a afirmat ambasadorul George Cristian Maior cu ocazia întâlnirii delegaţiei din România cu comunitatea românească din zona Washington, D.C. 

Din delegația Asociației Municipiilor din România au făcut parte Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 din București, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, Nicolae Barbu, primarul municipiului Giurgiu, Constantin Ionica, primarul municipiului Pitești, Ovidiu Crețu, primarul municipiului Bistrița, Viorel Ionescu, primarul municipiului Harșova, Teodora Marin, city manager al municipiului Pitești, Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, Mihai Culeafa, deputat, Ioan Mihalcea, consilier al primului ministru, Elena Buzatel, consilier al primarului municipiului Pitești și Laura Popescu, manager de dezvoltare al Asociației Municipiilor din România.

Delegația AMR condusă de Președintele Robert Sorin Negoiță, se va afla în Statele Unite ale Americii unde va avea întâlniri cu primari și reprezentanți ai administrațiilor locale din Washington, Chicago și New York. Scopul vizitei este acela de a învăța din experiența administrativă, organizatorică și politică a autorităților din America de Nord. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5