Primarul Ovidiu Creţu, în China, Japonia şi Coreea de Sud. O delegaţie din China, în iulie, la Bistriţa

Amenajarea hidrotehnică a râului Bistriţa, dar şi construcţia unor parcări ar putea constitui subiecte de interes pentru firme din China sau Coreea, a declarat primarul Ovidiu Creţu, la întoarcerea din turneul asiatic organizat în perioada 31 martie – 14 aprilie, de către Asociaţia Municipiilor din România. Nu mai puţin de 13 primari din ţara noastră, în frunte cu Robert Negoiţă (Sector 3 ), preşedintele acestei asociaţii, au participat la o misiune economică, având întâlniri cu oficialităţi şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din Japonia, Coreea şi China.

         „Compania de Amenajări Hidrotehnice  s-a arătat interesată de proiectul de amenajare a râului Bistriţa. Compania din Hunan (China) va veni la Bistriţa împreună cu delegaţia provinciei, la invitaţia Consiliului Judeţean. Cu cele două companii e posibil să avem pe viitor relaţii comerciale. Firma care realizează parcări  (n.n. – Simmatec, Coreea) poate să fie interesantă în momentul în care vom hotărî să facem astfel de parcări în zona centrală, pentru că, încet-încet, ne sufocă maşinile şi atunci, cel puţin în zona aceasta, va trebui să găsim soluţii în special pentru cei care locuiesc aici. Nu poţi să-i spui unui om care locuieşte pe Liviu Rebreanu să-şi ţină maşina în parcarea din Mihai Eminescu. Vor trebui găsite soluţii ca şi la ei, lângă o clădire, pe verticală. Nu este plăcut, îngreunează urbanismul. Firma New Open au spus că dacă Bistriţa, cetăţenii, au posibilitatea să cumpere zece mii de locuinţe, cumpără teren şi le fac, dar are cine să le cumpere. Pentru o mie de locuinţe nu vin în Bistriţa, adică lucrează la altă scară”, a exemplificat primarul Creţu despre discuţiile avute în periplul său asiatic.

         Vizita a început în Japonia, unde delegaţia română a vizitat un Centru de reciclare a deşeurilor, dar şi un Centru de planificare urbană într-un district din Tokyo, dar a ajuns şi la Yokohama, al doilea oraş al ţării, înfrăţit cu municipiul Constanţa. Tot în Japonia, delegaţia primarilor a vizitat oraşul Musashino, beneficiindu-se de sprijinul Ambasadei României din Japonia, prin ambasadorul Tatiana Iosiper. De asemenea, au avut loc întâlniri la Reprezentanţa Uniunii Europene în Japonia, condusă de diplomatul român Viorel Isticioaia Budura.

         În Coreea, primarii români au vizitat provincia montană Gangwon, ce va găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, de la PyeongChang, dar şi provincia Gyeonggi, care înconjoară capitala Seul. Aici a fost efectuată o vizită la un Start-Up Park, un complex cu incubator de afaceri, dar şi locuinţe rezidenţiale. În zona Seulului a fost văzută şi o cnetrală de purificare a apei, dar şi Centrul de Coordonare a Traficului Auto. Nu în ultimul rând, delegaţia română a putut vizita şi compania Simmatec, care realizează parcări automate, în special pe verticală, în toată lumea.Primarul Ovidiu Creţu a condus delegaţia care s-a întâlnit cu viceguvernatorul Seulului.

         În China, delegaţia a ajuns la invitaţia Asociaţiei de Prietenie a Poporului Chinez cu Străinătate, care are un departament pentru Europa. Ovidiu Creţu a revenit la Beijing după experianţa avută în 1984, menţionând că singura clădire rămasă în picioare este gara. Aici au fost vizitate o şcoală elementară (clasele I-IV), o cooperativă agricolă, o companie în domeniul amenajărilor hidrotehnice, dar şi Institutul Huawei (cu peste 180.000 de angajaţi în toată lumea, inclusiv în Bucureşti) şi compania New Open. Nu în ultimul rând, a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii Provinciei Hunan, care vor ajunge în Bistriţa în luna iulie.

 

    

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5