Primul mall din Bistriţa, B1 Shopping, inaugurat oficial! Bistriţenii, aşteptaţi joi, de la ora 9, cu oferte

Gabriela Ciornei, Menuţ Maximinian

În preambulul marii deschideri a centrului comercial B1 Shopping Bistriţa, de joi dimineaţă, de la ora 9.00, în această seară a fost programată inaugurarea oficială.

         Noul shopping center este dezvoltat de cel mai mare investitor de astfel de retail park-uri din Belgia - Mitiska Reim, în parteneriat cu  Squaretime Development.

Evenimentul festiv a fost deschis de Clemens Petschnikar, Pertener Squaretime Development. „Bun venit, în sfârşit. Nu credeam că ne vedem în seara aceasta, aşa de repede, la deschiderea oficială a noului centru comercial de la Bistriţa, B1 Shopping. Suntem foarte mândri de cum a ieşit.  Aş vrea să mulţumesc tuturor celor care au fost implicaţi în acest proiect, am avut un sprijin extraordinar – trebuie să subliniez chestia asta- de la bun început până în ultima clipă din partea municipiului Bistriţa, din partea autorităţilor publice, a domnului primar. Toată lumea ne-a ajutat extrem de mult şi extrem de tare să reuşim să deschidem anul acesta acest centru comercial”, a declarat Clemens Petschnikar.   

    Prefectul judeţului, Ovidiu Frenţ, a remarcat, în cuvântul său, rapiditatea cu care a fost finalizată această investiţie. „Sincer, trecând pe şosea, nu credeam că veţi reuşi, nu se vedea ce este în spate. Lucrurile arată într-adevăr frumos din această curte interioară. E u cadou pe care bistriţenii îl primesc înainte de sărbători şi ne bucurăm că vor putea aici – copii, tineri şi nu numai – să găsească produsele pentru care noi alergam aproape în fiecare week-end la Cluj, deci faceţi o economie în buzunarul bistriţenilor. Îi felicit pe investiorii belgieni şi sper să vină cât mai mulţi bistriţeni începând de mâine, de când se inaugurează galeriile comerciale”, a  spus prefectul Frenţ. Acesta a punctat şi faptul că acest centru comercial a fost proiectat de arhitectul bistriţean Flaviu Muntean. Prefectul a adăugat că B1 Sphopping Bistriţa este cea mai mare investiţie a belgienilor de la Mitiska Reim, de peste 10 milioane euro, care asigură aproximativ 300 locuri de muncă. 

Primarul Ovidiu Creţu a menţionat că inaugurarea acestui centru comercial reprezintă un eeveniment important în viaţa municipiului Bistriţa, „încă o piesă de bază pentru ceea ce numeam Bistriţa europeană”. „Am visat acest lucru, am visat aceste magazine, acest gen de investiţii. În 2008, avântul economic a fost stopat erau intenţii încă de pe vremea aia să se construiasă în această zonă centre comerciale. Din păcate, criza economică le-a împins câţiva ani, destul de mult. În sfârşit, anul 2017 este unul de referinţă. A fost deschis şi Selgros, ştim că este concurenţa, dar este deschis şi acest shopping center”, a spus primarul Creţu. Edilul municipiului a menţionat că în vară a fost invitat la prima săpătură de pe şantier şi a fost sceptic atunci când termenul de finalizare a fost anunţat pentru luna noiembrie, succesul acestei investiţii fiind dat de „conjunctura extrem de favorabilă, un investitor activ, dinamic, cu forţă economică,  un proiectant bun şi realist şi un constructor determinant”. Primarul Creţu a mai spus că în zona de est a oraşului a prins contur acel  „shopping city” la care se referea în urmă cu câţiva ani. 

La eveniment a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, care a declarat: "Este un cadou de Crăciun primit de oamenii din Bistrița-Năsăud, care pot să găsească într-un singur loc haine ale unor brand-uri internaționale, dar si cafenele, farmacii sau patiserii".

***

Magazinele se întind pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați, fiind amenajate și 450 de locuri de parcare. În noul centru comercial sunt prezente branduri internaționale și naționale care încă nu au deschis până acum astfel de investiții la Bistrița. Magazinele care se vor deschide aici sunt H&M, NewYorker, CCC, Deichman, Flanco, Hervis, Pepco și Noriel, Plafar etc.

B1 Shopping Bistriţa se va deschide joi, 23 noiembrie, magazinele anunţând program de la ora 9.00.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5