REGINA ANA A ROMÂNIEI (1923-2016 )

Prof. Constantin Totir: Regina Ana de acolo, din ceruri, se roagă pentru poporul român

Mă număr printre românii care au avut cinstea de a fi în perioada 20-24 august 1997 în preajma Majestății Sale Regele Mihai I al României și a Majestății Sale Regina Ana a României . În această perioadă oamenii școlii au avut cinstea de a-I găzdui . Majestatea Sa Regele luând în considerare situația grea a României din punct de vedere economic a cerut să fie găzduit la o casă de oaspeți reducând astfel considerabil cheltuielile de protocol .
Conducerea de atunci a județului a decis ca Regele și Regina să fie găzduiți în casa de oaspeți a corpului didactic care se afla unde acum este sediul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița Năsăud .
Astfel se face că în calitate de inspector școlar general m-am aflat de multe ori în preajma Regelui și Reginei .
Regele cu ținuta-I majestuoasă , cu felul regal de a privii lucrurile și inevitabilele stângăcii ale noastre , gazdele , domina ca un adevărat suveran .
Regina cu ochii aceia minunați , izvoare de lumină și bucurie , cu o discreție imposibil de descris s-a apropiat de noi din prima clipă a vizitei ajutându-ne să ne achităm onorabil de atribuțiile de gazdă .
A fost șansa vieții mele ,pentru care îi mulțumesc Bunului Dumnezeu , să mă aflu în preajma unor personalități care au marcat istoria României și chiar a lumii întregi .
Regele și Regina prin forța interioară care se transmitea tuturor celor din jur , prin dragostea pe care o manifestau prin fiecare vorbă , gest și privire față de poporul Român și România m-au marcat profund .
Poporul , mai ales țăranii , oriunde ne-am dus a simțit iubirea care se revărsa dinspre Rege și Regină și a răspuns manifestându-și admirația și dragostea față de Rege și Regina lor de care fuseseră vitregiți atâta amar de vreme . Acum , când Regina Ana a României ,în care ne-am pus speranța mulți dintre români , ne părăsește trupește sufletu-I fiind legat pe vecie de acest popor pe care L-a iubit și respectat atât de mult , exprim ,,Sincere condoleanțe !; Familiei Regale fiind încredințat că mulți dintre oamenii școlii mi se vor alătura .
Regina Ana a României de acolo , de sus , din ceruri , alături de cei drepți , se roagă pentru poporul român pentru România .
Oamenii școlii din Județul Bistrița Năsăud nu vor uita niciodată că modesta lor casă de oaspeți a găzduit pe Regele și Regina lor . Este o bucurie și o cinste pe care o lasă moștenire urmașilor lor .

Prof. Constantin Totir

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5