Prof. dr. Maria Pop: menţinerea sănătăţii articulaţiilor şi a sistemului osos

ARTRO-VIGOR
Supliment alimentar cu rol adjuvant in menţinerea sănătăţii articulaţiilor şi a sistemului osos
Ingrediente - mgfcapsulă: Glucozamină HCL din carapace de crustacee - 460 mg, Condroitina (sulfat de sodiu,­ sursa bovina)- 122 mg, Fructoborat de calciu - 68 mg (din care Bor -1,83 mg).
Conţine: glucozamină, condroitină, fructoză, bor, calciu,gelatină.
Menţiuni de sinitate:
Contribuie la menţinerea sănătăţii articulaţiilor prin diminuarea procesului de erodare a cartilagiilor. Stimulează regenerarea ţesutului cartilaginos. Limitează procesele inflamatorii de la nivelul articulaţiilor. Adjuvant în menţinerea sănătăţii sistemului osos prin încetinirea procesului de scădere a masei osoase. Stimulează activitatea de sinteză osoasă şi fixarea calciului, favorizând mărirea densităţii osoase. Participă la utilizarea eficientă de către organism a acizilor graşi esenţiali. Facilitează protejarea celulelor şi a ţesuturilor faţă de acţiunea radicalilor liberi. Acţiune remineralizantă, estrogenică, osteoconstructoare, antiinflamatoare, antioxidantă, imunostimulatoare şi regenerantă.
Produsele sau suplimentele nutritive elaborate de către Laboratoarele Hypericum sunt obţinute din surse naturale atent verificate. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate şi o mai bună asimilaţie în organism a substanţelor active benefice. Extractul natural are forma unei mase de particule sferice, care au o curgere mai bună, forma sferică a particulelor reducând posibilitatea înglobării de aer printre ele,astfel încât dozarea în capsule este mult mai exactă şi mai uşoară. Suplimentul alimentar de faţă este un produs atent formulat pentru a proteja şi favoriza buna funcţionare a sistemului articular, cu efecte benefice şi asupra celui osos. Formula inovativă a produsului constă în conţinutul optim de glucozamină, condroitină şi fructoborat de calciu cu eliberare lentă, într-o formă patentată, unică pe piaţa nu­ traceutică din România. Ingredientele folosite au fost special selectate pentru a acţiona sinergie, completându-se şi potenţându-se reciproc. Astfel, acest produs deosebit a fost conceput pentru a avea o acţiune mineralizantă, osteoprotectoare şi regenerantă la nivelul articulaţiilor.
Glucozamina este una dintre cele mai comune monozaharide. Aceasta se găseşte în mod natural în oasele animalelor, în măduvă, în cochiliile scoicilor, în exoscheletul crustaceelor şi în peretele celular al fungilor. În corpul uman,aceasta este sintetizată din glutamină şi un derivat al fructozei. Glucozamina este, la rândul ei,un precursor important pentru glicozaminoglicani, proteoglicani şi glicolipide. Proteoglicanii sunt un compus major al macromoleculelor cartilaginoase ce formează articulaţiile. Glucozamina joacă, deci, un rol important în menţinerea sănătăţii articulaţiile crescându-le rezistenţa şi stimulând regenerarea lor. Astfel, glucozamina este un compus natural, sigur, ce este util în ameliorarea simptomelor asociate osteoartritei, fiind utilizată în mod comun alături de condroitină datorită efectului lor sinergie.
Condroitina este un glicozaminoglican ce se găseşte în mod natural în cartilagiile animalelor. În organismul uman, aceasta este un compus structural important al cartilagiilor şi formează o moleculă polizaharidică ce le conferă acestora rezistenţă la compresie. Folosită, cel mai adesea, alături de glucozamină, condroitina poate ameliora simptomele asociate osteoartritei şi contribuie la menţinerea flexibilităţii şi la regenerarea articulaţiilor. Suplimentarea cu glucozamină şi condroitină este cea mai eficientă în stadiile timpurii ale osteoartritei,dar şi profilactic. Fructoboratul de Calciu este un complex organic (patentat) de calciu, fructoză şi bor ce se regăseşte în mod natural în fructe şi legume, fapt ce îl face una dintre cele mai biodisponibile surse de calciu şi bor. Acesta poate contracara efectele dăunătoare ale deficienţei dietetice în vitamina D3 (eficientizând utilizarea sa de către organism) şi susţine metabolismul calciului, magneziului şi al fosforului. Acest compus bioactiv ajută şi la echilibrarea hormonală a femeilor aflate la menopauză având proprietăţi estrogenice. Studiile ştiinţifice au demonstrat că acest complex reduce cantitatea de calciu şi magneziu excretate prin urină, reglând totodată şi nivelele de 17 -estradiol şi de testosteron, în special la femeile aflate în perioada de postmenopauză. Mai mult, aceleaşi studii subliniază şi importanţa borului organic în ceea ce priveşte buna funcţionare a creierului. Acesta contribuie la îmbunătăţirea performanţei cognitive, precum: dexteritatea, atenţia sau memoria pe termen scurt. În plus, prin acţiunea sa antiinflamatoare (scade valorile bio-markerilor hs-CRP şi TNF-a), borul organic reduce incidenţa şi prevalenţa osteoartritei. A fost demonstrat că acest nutrient potenţează efectele acizilor graşi esenţiali precum omega-3 şi creşte randamentul energetic celular,grăbind şi vindecarea rănilor. Nu în ultimul rând, fructoboratul de calciu prezintă şi efecte antioxidante (creşte valorile enzimelor antioxidante: superoxid dismutază - SOD, catalază, glutation peroxidază), de protecţie împotriva stresului oxidativ, dar şi împotriva bolilor canceroase (cancer de sân, de plămâni, cervical sau de prostată).
Prin sinergia glucozaminei şi a condroitinei cu fructoboratul de calciu, produsul de faţă contribuie la menţinerea sănătăţii sistemelor articular şi osos prin limitarea erodării cartilagiilor şi a pierderilor de masă osoasă. Acesta contribuie la stimularea sintezei osoase şi a ţesutului cartilaginos. Datorită compuşilor activi conţinuţi,suplimentul contribuie la metabolismul calciului, magneziului şi al fosforului, la mineralizarea organismului şi la reechilibrarea hormonală a acestuia. Este un excelent antioxidant şi antiinflamator îmbunătăţind starea celulelor cartilaginoase şi a ţesuturilor osoase prin limitarea stresului oxidativ. În plus, produsul influenţează în mod benefic utilizarea unor substanţe implicate în procesele metabolice precum: trigliceridele,aminoacizii şi proteinele, compuşii care conţin oxigen reactiv şi estrogenul. Nu în ultimul rând, formula unică, optim dozată a produsului susţine organismul în lupta cu procesele degenerative ce conduc la apariţia osteoartritei şi afectarea cartilajului, în special la nivelul genunchilor.
Mod de folosire:
Pentru adulţi doza recomandată este de 2 capsule pe zi în cure de câte 2 luni. După o pauză de 2 săptămâni, cura se poate relua.

Dacă aveţi întrebări sau sugestii, vă rugăm să vă adresaţi la nr. tel: 0729.884.423 sau scrieţi-ne pe adresa de e-mail: [email protected]
    Pentru mai multe informaţii cu privire la produsele noastre şi pentru oferte, vă rugăm să accesaţi site-ul: www.hypericum-plant.ro
Bistriţa, incinta Kaufland 2, Calea Moldovei, nr. 40, Tel. 0263383121

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5