Proiecte de peste 13 milioane euro, în implementare la Tiha Bârgăului. Primarul Vasile Şut: Majoritatea lucrărilor vor începe în primăvara anului 2019

Autorităţile locale din Tiha Bârgăului au în implementare proiecte de investiţii în valoare de aproximativ 13 milioane de euro, dintre care 10 milioane euro au fost accesaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, iar diferenţa o reprezintă proiectele finanţate de Guvernul României, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, sau din bugetul local.
În ceea ce priveşte proiectele din fondurile europene, marea majoritate sunt în faza de achiziţie publică, execuţia efectivă fiind demarată doar într-un proiect de infrastructură şcolară. În fapt, la Tiha Bârgăului va fi edificată, în proximitatea Căminului Cultural, o grădiniţă cu program prelungit. Proiectul are o valoare de aproximativ 500.000 euro. „Deocamdată a fost turnată fundaţia. Noi ne propunem să avem construcţia gata la 1 septembrie 2019, astfel încât copiii să intre în casă nouă în anul şcolar 2019-2020. Vor fi amenajate trei săli de grupă, dar şi alte spaţii dedicate actului educaţional sau recreativ. Sperăm să avem cât mai mulţi copii în această nouă clădire”, a precizat primarul Vasile Şut.
De altfel, infrastructura şcolară reprezintă o prioritate a administraţiei bârgăuane. În vacanța de vară au fost efectuate lucrări de reabilitare la trei dintre școlile din comuna Tiha Bârgăului, pentru ca elevii şi dascălii să se poată bucura de toate condiţiile pentru o educaţie de calitate.
Astfel, Școala Gimnazială Tiha Bârgăului a fost reabilitată în întregime, la fel şi Şcoala Gimnazială Tureac – Structura Şcoala Primară. Valea Tureacului. La Școala Gimnazilaă Tureac nr. 2 au fost executate lucrări doar în interiorul imobilului.
“Lucrările au fost realizate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, precum și din bugetul local. La începutul anului școlar, elevii din cele trei școli s-au putut bucura că vor învăța în cele mai bune condiții. Mulţumesc firmei care a realizat lucrările, precum și tuturor muncitorilor care au lucrat în cele trei școli, pentru că au făcut posibilă terminarea lucrărilor într-un timp destul de scurt, astfel ca elevii să înceapă anul școlar în “casă nouă”. Cu această ocazie au fost efectuate și lucrările necesare obținerii autorizației de securitate la incendii. Educația este cea mai bună armă a unui popor”, precizează primarul comunei, Vasile Şut.
Tot cu fonduri guvernamentale, în această comună au fost reabilitate şcolile de la Piatra Fântânele şi Mureşenii Bârgăului, astfel că infrastructura educaţională
La finele anului trecut, Primăria Tiha Bârgăului a semnat contractelle de finanţare pentru aceste proiecte, a căror valoare a depăşit 1,5 milioane lei.

Comentarii

23/10/18 22:37
georgita i. ion

canalizare, alimetare cu apa!!!, apoi pietruirre "casa noua fara wc" etc
cu stima!
gospodar

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5