PS Vasile Someșanul la Sărbătoarea Catedralei „Sf. Ierarh Nicolae” Năsăud

Duminică, Catedrala „Sf. Ierarh Nicolae” din centrul oraşului Năsăud a fost arhiplină, la slujbă venind atât credincioşi din parohie, cât şi din alte parohii năsăudene. Cu toţii au ţinut să se roage aici, de hramul celei mai impozante biserici din Ţara Năsăudului. Şi asta cu atât mai mult cu cât Sfânta Liturghie Arhierească a fost oficiată de Preasfinţitul Vasile Someşanul – episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, secondat de un sobor de preoţi.
Lăcaşul de închinăciune a răsunat de cântecul cântăreţilor bisericeşti cărora li s-au alăturat şi credincioşii prezenţi la sărbătoarea de hram. Preoţii parohi Florin Rusu şi Lucian Greabu au mulţumit credincioşilor pentru prezenţă, susţinere şi implicare în toţi anii de când dânşii slujesc aici. Preotul Rusu i-a mulţumit Preasfinţitului Vasile Someşanul pentru „căldura cu care tratează activitatea noastră duhovnicească şi încrederea pe care o are în noi”.
Corul „Deisis”, dirijat de diaconul George Cârcu, a bucurat inimile credincioşilor prezenţi la sărbătoarea hramului pentr-un extraordinar concert de colinde. Printre cei prezenţi au fost primarul oraşului Năsăud, prof. Mircea Romocea, viceprimarul Niculai Găitan, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna.
Credincioşii au primit, la ieşirea din biserică, vin fiert şi sarmale, conform tradiţiei din ziua de hram.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5