Hramul Bisericii ,,Sf. Ierarh Nicolae” Nimigea de Sus
Biserica Ortodoxă a Parohiei Nimigea de Sus s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioşi prezenţi la Sfânta Liturghie săvârşită de părintele paroh Alexandru Ciui, alături de un sobor de preoţi cu ocazia manifestărilor prilejuite de prăznuirea hramului bisericii.
Deşi hramul Bisericii Ortodoxe din Nimigea de Sus este ,,Sfântul Ierarh Nicolae”, sărbătorit în data de 6 decembrie, credincioşii parohiei obişnuiesc sa-şi prăznuiască hramul în duminica dinaintea Sfântului Nicolae, sărbătoarea continuând în parohie prin diverse activităţi religioase şi filantropice până pe 6 decembrie.
Astfel, cu Sfânta Liturghie se deschide şirul evenimentelor importante din parohie, urmând ca în zilele următoare prin contribuţia credincioşilor şi prin implicarea copiilor din sat să fie ajutate sub diverse forme persoanele şi familiile nevoiaşe ale parohiei. Miercuri seara, în ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae se va încheia proiectul catehetic iniţiat în parohie în această perioadă numit ,,Sfântul Nicolae – prietenul copiilor”, proiect ce se adresează elevilor şi are ca obiectiv principal cunoaşterea vieţii sfântului şi, pe baza acestui fapt, realizarea de către copii a icoanei Sfântului Nicolae având ca punct de plecare viaţa şi minunile sfântului iar ca reper diversele icoane ce-l reprezintă pe ierarhul Mirelor Lichiei. Icoanele copiilor vor fi expuse în biserica parohială iar autorii celor mai reuşite vor fi premiaţi. De asemenea, toţi copiii participanţi la proiect vor primi cadouri din partea Sfântului Nicolae, el fiind receptat de cei mici ca şi ,,Moşul care aduce daruri”. Toate aceste manifestări se vor încheia joi, 6 decembrie, când de la orele 17 un sobor format din 7 preoţi vor săvârşi Sfânta Taină a Maslului. Evenimentele prilejuite de sărbătoarea Sfântului Nicolae se doresc a fi pentru credincioşii ortodocşi din Nimigea de Sus imbolduri pentru propovăduirea dreptei credinţe şi pentru păstrarea şi promovarea frumoaselor tradiţii creştineşti într-o comunitate supusă prozelitismului sectar şi altor ,,ispite” ale vremii.
Citiţi şi:
- Hramul Bisericii,,Sfântul Ierarh Nicolae” din Nimigea de Sus
- Primarul comunei şi preşedintele CJ la hramul Bisericii,,Sfântul Ierarh Nicolae” din Nimigea de Sus
- Episcopul-vicar Benedict Bistriţeanul, în mijlocul comunităţii din Prundu Bârgăului. Parohul Florin Celsie, iconom. Maria Vrăsmaş, Ordinul Sf. Ierarh Pahomie de la Gledin
- Sute de credincioşi, la hramul Bisericii Sfântul Nicolae din Sângeorz-Băi
- Credincioșii, așteptați la hramul Bisericii „Sfântul Nicolae” din Năsăud
Adaugă comentariu nou