PSD BN cere demisia de onoare al lui Ioan Botiş din funcţia de deputat

Purtătorul de cuvânt al PSD BN, consilierul judeţean Daniel Suciu, consideră că „mai onorant pentru Ioan Nelu Botiş ar fi să plece din politica bistriţeană”, inclusiv din funcţia de deputat de Bistriţa. „Este jenant ca un ministru să atenteze la fondurile europene. Este jenant ca un ministru să-şi implice familia în fraudarea fondurilor europene. Mă dezgustă într-un fel folosirea termenului de demisie de onoare. Ioan Nelu Botiş nu şi-a dat demisia de onoare, ci la presiunea opiniei publice şi a mass-media”, a declarat Suciu, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Ministrul Ioan Nelu Botiş a greşit, şi pe această cale îi cerem demisia, probabil de onoare, din funcţia de parlamentar al judeţului Bistriţa-Năsăud. Pentru domnia sa este mai bine să-şi ia o binemeritată vacanţă din politica bistriţeană. I-a făcut de râs pe cetăţenii din municipiul Bistriţa care i-au acordat votul şi încrederea. Votul oamenilor este suveran. Onorant ar fi pentru Ioan Nelu Botiş să plece din politica bistriţeană”, a adăugat social-democratul, invocând atât problemele penale şi de moralitate, cât şi „bulversarea pieţei muncii” prin măsurile adoptate la minister, fie că e vorba de Codul Muncii, Codul de Dialog Social, indemnizaţia pentru mame etc.

În opinia sa, „tăcerea celor de la PD-L este suspectă”, mai ales în contextul în care însuşi preşedintele Traian Băsescu a comentat acest subiect. Consilierul judeţean PSD şi-a exprimat speranţa că DNA nu va muşamaliza acest caz, aşa cum se întâmplă cu ancheta în cazul Robertei Anastase. Daniel Suciu a solicitat celor de la PD-L, inclusiv deputatului Ioan Oltean, să reacţioneze cu aceeaşi unitate de măsură ca şi în situaţia europarlamentarului Adrian Severin.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5