Radu Moldovan: Cine are probleme penale? Eu ştiu că în toată lumea asta există o prezumţie de nevinovăţie, iar asta nu o decid anumiți deontologi

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat despre viitorii demnitari care vor face parte din Guvernul Dăncilă și care au  probleme penale că, există o prezumţie de nevinovăţie şi că instanţele de judecată decid asta, şi nu „anumiţi deontologi”.

„Cine are probleme penale? Eu ştiu că în toată lumea asta există o prezumţie de nevinovăţie şi cei care pot decide dacă ai sau n-ai o problemă sunt instanţele de judecată, nu anumiţi deontologi, care ne categorisesc într-un fel sau altul”, a precizat Moldovan, înaintea şedinţei CEx, potrivit mediafax.ro

Întrebat despre propunerile privind viitorii miniştri, Moldovan a spus că anumite organizaţii judeţene au făcut propuneri, dar rămâne ca acestea să fie validate de Comitetul Executiv.

Referitor la opinia preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit căreia miniştri cu probleme penale nu au ce căuta în Guvern, Moldovan a precizat că „Domnul preşedinte poate se ocupă mai serios de politica externă, de poziţia României în Europa, în lume, să-şi facă rolul şi să lase instanţele de judecată să stabilească cine are o problemă sau nu”.

Întrebat dacă este corect ca o organizaţie să aibă două portofolii, liderul PSD Bistriţa-Năsăud a răspuns că el nu a auzit de acest lucru.

„Eu nu cred că aici e pe număr, pe organizaţii. Cred că contează foarte mult calitatea oamenilor, capacitatea lor de a manageria anumite ministere, pentru că avem un program de guvernare pentru care oamenii ne-au votat şi este extrem de important ca programul de guvernare să fie pus în practică. Nu cred că trebuie să luăm la fiecare CNP-ul, locul naşterii, e important ce pot să facă oamenii pentru ministere, asta cred eu. Dar eu sunt unul din cei 70 şi ceva de membri ai Comitetului Executiv”, a adăugat Radu Moldovan.

Comentarii

28/01/18 10:50
Ideie ...

Cel mai corect ar fi modificata legea in sensul ca toate dosarele facute " la comanda " ( politica sau ba ) sa isi urmeze cursul, procurorii si judecatorii sa-sa-si faca treaba, dar cata vreme cel vizat este cu demnitate publica, sa nu poata fi nici audiat, nici retinut si nici arestat , pana ce nu isi termina mandatul .
Acuma :
1/. Daca se confirma faptele facute "la comanda " sa fie "belit " si pielea sa-i fie pusa pe "bota" ( glumesc) adica sa fie terminata cercetarea, judecat si condamnat cu un spor de pedeapsa de 400% ( CIRCUMSTANTA AGRAVANTA )dar numai dupa ce-si termina mandatul de demnitate publica ;
2/. Daca nu se confirma fapta ... efectiv sa-i fie clasat dosarul ;
3/. Daca recunoaste "el " DE LA INCEPUT, ca este vinovat si accepta sa fie cercetat , arestat si judecat si bagat la zdup, este altceva, atunci dosarul sa-si urmeze cursul normal si sa fie judecat si condamnat cu reducerea pedepsei cu 400% ( CIRCUMSTANTA ATENUANTA ) cu destituirea din functia de demnitate publica .
Ce ziceti ? Asa este ok, sau ba ? Sunt convins ca nu convine "politrucilor" aceasta varianta, ptr ca nu vor mai putea face dosare "la comanda " sa munceasca cineva in ele pana le crapa ochii , iar la final sa fie aruncat la ... " arhiva " ( clasat ) . Adica sa munceasca degeaba .
Astazi, dupa procedura actuala, la "comanda politica " ii tragi un dosar "cuiva"... si indiferent ca va fi solutionat pozitiv sau negativ, l-ai "scos din lupta electorala " ... si l-ai "pus pe dreapta "... deci ai "scapat de el "... ca pana la solutionarea dosarului, "ala " nu mai are voie nici sa se ca.ce ( pe el ) fara voia si aprobarea domnilor "pocorori"... care sunt "stat in stat si care dupa legile actuale, sub masca asta de prost gust a "inamovibilitatii "... nu se supun niciunei legi in stat si sunt "periculosi rau de tot " ...vorba ... " lui Portocala "... !

28/01/18 11:14
jurist

De acord cu prezumția de nevinovăție numai că dosarele în justiție trenează foarte mult pentru persoanele publice. De multe ori, după ani de zile, aflăm că lupul a fost angajat inspector cu protecția muncii la o stână de oi. Noroc cu „anumiți deontologi”și presa care este a patra putere în stat și câinele de pază a democrației că am fi „luați cu fulgi cu tot”, parafrazând fotbalul de pe „imaș”, de către conducătorii politici efemeri.

29/01/18 10:00
Comentator

Intreaba politzaiul pe hotzul prins... Maaaa... de ce furi maaaa... ?! " la care hotzul sta, se gandeste, strange din umeri, ca deasupra lui statea "b.ulanul" politzaiului gata gata sa-l ia la "prafuit"... si-i raspunde : Pai... dom' politzai... ptr ca-s roman... no ce sa fac... ?! la care politzail si mai tare se "otzaraste"... ( scrasnind din dintzi ) Bine ma... da io nu-s roman maaaa... si de ce nu fur maaaa.... (?!) ... la care hotzul indata se insenineaza la fatza si-i da replica... Nooo... no... dom' politzai... statz o tzara... ca pe Dvs inca nu v-o prins... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5