Cristian Florian: PSD ne-a livrat o ciorbă reîncălzită, Guvernul Ponta 4

Nici nu ştiu dacă trebuie să mă bucur sau să mă întristez că domnul Victor Ponta a reuşit să mai găsească nişte personaje pentru a contura un nou guvern PSD, unul care, teoretic ar trebui să reuşească să scoată România din iarnă. Ar trebui să mă bucur pentru că, iată, avem un Guvern nou, unul care mă face să spun că aş vrea să apreciez, şi chiar o fac cinstit! Aşadar, putem aprecia faptul că în noul Guvern, posturi de miniştri delegaţi au fost desfiinţate, unele ministere au fost comasate, că structura intrinsecă a acestui Executiv este una care ar putea genera o anumită eficienţă a actului guvernării, dacă a fost vreodată vorba de eficienţă în cazul celor trei cabinete conduse de domnul Victor Ponta. Ar mai trebui să mă bucur ştiind că : domnul Ponta, domnul Oprea sau chiar domnul Vâlcov s-au apucat de treabă, adică încearcă, în măsura puterilor, să administreze ţara, asta după ce Guvernul Ponta 3 a deraiat de la guvernare, preocupat fiind de campania electorală, campanie pe care au pierdut-o ruşinos. O guvernare ratată şi o campanie pierdută.
Cu toate acestea, doamnelor şi domnilor, bucuria nu poate fi una decât una de scurtă durată văzând ce fel de ciorbă reîncălzită ne-a livrat la ceas de sărbătoare Partidul Social Democrat. Noul Guvern Ponta 4 este dovada vie a faptului că Partidul Social Democrat nu vrea să înţeleagă nimic din votul negativ primit pe data de 16 noiembrie, înţelegând printr-o nouă abordare politică un guvern condus de acelaşi Victor Ponta, premierul –candidat la prezidenţiale ”trimis acasa” de electorat.
Concret, după ce am lecturat lista cu noii demnitari, am observat o situaţie pe cât de inedită, pe atât de nedorită: avem de-a face cu miniştri care nu au lucrat la elaborarea bugetelor propriilor ministere, acestea fiind elaborate ” in absenţa” lor. Mai mult, aceşti miniştri s-au prezentat la audierile din comisiile parlamentare, fără a avea o viziune proprie, un proiect concret asupra a ceea ce vor face la ministerele pe care le vor păstori, fiind nevoiţi să bifeze o traiectorie a activităţii pe anul 2015 care le-a fost deja trasată de predecesorii lor. Şi aceasta reprezintă o nouă dovadă de amatorism politic şi administrativ! Mă refer, stimaţi colegi, la noii miniştrii ce sunt nevoiţi să susţină, în faţa Parlamentului României, proiecte de buget, ale ministerelor pe care le conduc, fără a le cunoaşte.
Trimişi la palatul Victoria să apere interesele partidului pe care îl reprezintă, viitorii miniştri nu vor face decât să ţină în perfuzii o guvernare falimentară şi pe care partidul încă prezidat de domnul Ponta ar trebui să şi-o asume în întregime. Din toate aceste motive, dar şi din multe altele pe care nu le voi mai aminti aici, daţi-mi voie să am rezerve cât se poate de serioase asupra acestui Executiv, neîncrederea mea în reuşita viitorului act guvernamental fiind una cât se poate de explicabilă.

Cristian Florian, senator PNL

Comentarii

16/12/14 12:31
Vizitator

Intr-o lume civilizata Ponta era de mult o amintire. Pentru asta si individul trebuie sa se comporte ca un om normal, ceea ce nu e valabil si in cazul lui Ponta. El sufera de boala numita „Dedublarea personalităţii”, caz unic în istoria politică a României dupa cum l-a diagnosticat regretatul psihiatru Florin Tudose, facand referire la situatia arhicunoscuta cand premierul Ponta trimite o lege in parlament pe care deputatul Ponta nu o voteaza. De altfel, nu este singurul exemplu de dedublare a personalitatii lui Ponta. Dupa scandalul plagiatului, Ponta a spus ca a fost afectat in plan personal, dar nu si ca om politic. Chiar si dupa esecul de la alegerile prezidentiale Ponta sustine ca a fost afectat doar in plan politic nu si ca premier. Aici e vorba de tupeu si de lipsa elementara de bun simt. Din pacate nici PSD-ul nu-i in stare sa normalizeze aceasta situatie anacronica. De aceea, in loc sa demisioneze, cum ar fi normal, Ponta si Dragnea raman sa faca „reforma” in PSD.
Printre schimbările fundamentale anunțate se numără suspendarea automată din PSD a oricărei persoane vizată de o anchetă penală, pierderea calității de membri al partidului pentru persoanele arestate preventiv, limitarea numărului de mandate pentru toți cei care ocupă funcții publice la nivel local și central, eliminarea totală a imunității parlamentare (cu excepția declarațiilor politice), schimbarea legii de finanțare a partidelor politice pentru a se asigura mai multă transparență și multe altele. Numai ca la toate astea mai e nevoie si de credibilitate, pe care Ponta a pierdut-o iremediabil.

16/12/14 13:32
Vizitator

Mai bine mai tarziu decar niciodata, Victor Ponta a decis să renunţe la doctorat pentru a evita scandalurile politice care care au decurs de la acest titlu. Anunţul a fost făcut marti, 16 decembrie pe pagina sa de Facebook, impreuna cu o scrisoare către rectoratul Universităţii Bucureşti prin care renunţă la titlul de doctor în drept.
Ramane de vazut cum vor reactiona cei care l-au cocolosit pana acum in scandalul de plagiat, in frunte cu madam Andronescu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5