Radu Moldovan: E momentul ca PSD să câştige în turul 2 al alegerilor prezidenţiale în Bistriţa-Năsăud! Am învăţat din mesajul alegătorilor din 26 mai!

Preşedintele PSD BN, Emil Radu Moldovan, le-a spus colegilor de partid, în cadrul Conferinţei de alegeri, că în 26 mai, social-democraţilor le-a fost administrată în înfrângere usturătoare, însă vor învăţa cu toţii din greşelile făcute şi se vor mobiliza pentru a câştiga alegerile prezidenţiale în Bistriţa-Năsăud. 

„În 26 mai ne-a fost administrată o înfrângere usturătoare, pe care din mai multe motive cred că o şi meritam. Eu personal şi cred că şi mulţi dintre dumneavoastră am învăţat multe din mesajele pe care ni le-au transmis cetăţenii, am luat act de decizia lor care este suverană şi sfântă, şi eu cel puţin, dar sper că şi mulţi dintre dumneavoastră, vom face toate corecţiile de rigoare, pentru ca cetăţenii să vadă că ne-am întorS către ei, că ne interesează ceea ce îşi doresc, că ne interesează care este cea mai bună soluţie ca viaţa lor să devină în fiecare zi mai bună şi sunt încrezător că şi conducerea centrală a partidului a înţeles care este mesajul cătăţenilor României. Am văzut că deja a acţionat şi acţionează ca atare şi sunt convins că în continuare proiectele pe care PSD le va susţine îi vor face pe cetăţeni să se reîntoarcă către noi”, a spus preşedintele Emil Radu Moldovan.

Acesta a menţionat că va susţine propunerea de descentralizare a României, făcută de preşedintele executiv – ministrul Eugen Teodorivici, care a fost explicată şi primarilor social-democraţi în Comitetul Executiv Judeţean de la Bistriţa. Radu Moldovan a menţionat că, dacă oamenii vor face o comparaţie între guvernările de dreapta şi cele ale PSD, vor observa că în viaţa fiecărui român, în „portofelul” românului sut diferenţe majore.

„E adevărat că am făcut şi greşeli fundamentale, că am discutat, am comentat, din păcate, nu am făcut  lucruri care trebuiau făcute la un moment dat. Paradoxal, acest Guverm al PSD care conduce România, cred că pe o analiză sintetică îl vom regăsi dacă nu pe primul loc, sigur pe podium, pentru toate măsurile de dezvoltare, finanţări de investiţii şi îmbunătăţirea nivelului de trai, dar cetăţenii ne-au arătat că nu contează doar atât, că trebuie să ne întoarcem la ei, că trebuie să vorbim cu ei, să-i ascultăm, să-i consultăm înainte de a lua anumite decizii şi cred că ceea ce va face PSD prin reprezentanţii lui Guvern, poate să fie momentul când cetăţenii vor înţelege că am luat act în totalitate de opinia lor, că ne-am întors 100% cu faţa către ei”, a transmis Emil Radu Moldovan.

Liderul PSD BN a menţionat că organizaţia judeţeană performeazăîn alegeri de câţiva ani, câştigând alegerile la Consiliul Judeţean, în 2016, cu peste 50% la vot direct (62% la redistribuire), alegerile parlamentare, „dar a reveit cu picioarele pe pământ în 26 mai”.

„Eu am învăţat ceea ce era de învăţat şi împreună cu dvs. sunt convins că vom face toate eforturile necesare ca acel candidat PSD stabilit de Congres în 3 august să câştige alegerile prezidenţiale din Bistriţa-Năsăud, ceea ce nu va fi foarte uşor, pentru că aici avem o istorie care mă contrazice. „Le-am câştigat cu succes” în primul tur din 2004, am ratat turul 2, am făcut acelaşi lucru în 2009, când am ratat turul 2, am câştigat cu cel mai bun scor în 2014, la turul 1, am pierdut cu cel mai zdrobitor scor turul 2. E momentul să câştigăm în turul 2 şi ăsta trebuie să fie angajamentul politic al organizaţiei”, a menţionat Emil Radu Moldovan.

În cazul neîndeplinirii obiectivului, fiecare lider PSD, de la toate nivelurile, va trebi să-şi asume responsabilitatea, de la preşedintelePSD Dealul Ştefăniţei, de la Silivaşu de Câmpie,  de la Breaza sau Valea Mare, până la preşedintele partidului.

„Să le spunem oamenilor că avem oamenii pregătiţi ca România sănu mai stea în genunchi, ca România să fie altfel reprezentată la nivel european şi mondial. (...) Sunt încrezător că, DA, d-na preşedinte, DA, d-na prim-ministru, accept provocarea dumneavoastră de a-mi asuma responsabilitatea rezultatului alegerilor prezidenţiale din judeţul Bistriţa-Năsăud, cu o mică condiţie.   E important ca desemnarea candidatului să se facăcu înţelepciune, campania să fie făcută cu consultanţi români – care înţeleg şi ştiu ce vor românii – şi sunt convins că avem capacitatea să oferim un astfel de proiect pentru toţi românii de bună credinţă care sunt majoritari covărşitor în România şi în judeţul Bistriţa-Năsăud. Vă asigur că atât eu cât şi colegii mei vom face toate eforturile omeneşti necesare ca acel candidat al PSD să fie declarat câştigător  în 24 noiembrie 2019”, a spus preşedintele PSD BN, Radu Moldovan.

În Raportul echipei PSD, pentru mandatul încheiat, acesta a punctat şi investiţiile derulate la nivelul judului, care se ridicăla 1,3 miliarde euro, din 2012 încoace, fie că e vorba de drumuri judeţene, Spital Judeţean, reţele de apăşi canalizare, cinstituţii culturale etc., acestea fiind rodul muncii tututor primarilor din Bistriţa-Năsăud, indiferent de culoarea politică – „cei mai buni primari din România” – dar şi al administraţiei judeţene,în parteneriatul cu formaţiunile politicedin actul de guvernare.

 

 

 

 

Comentarii

20/07/19 14:54
Vizitator

PSD-ul a castigat in 2016 doar prin excrocherii si mijloace nedemocratice pragatite din timp, asa cum s-a intamplat cu „ordonanta traseistilor” din anul 2014 care a scandalizat cancelariile lumii , sau cu prevederea electorala de alegerea primarilor dintr-un singur tur adoptata in 2012. De aceea, revenirea la alegerea primarilor din doua tururi de scrutin trebuie facuta cat mai repede pentru a nu se incalca recomandarile Comisiei de la Veneția, care spune că preferabil ar fi să nu se modifice legislația cu un an înainte pentru a proteja democrația. Pentru viitoarele alegeri trebuie revizuita legea electorala si eliminarea masurii nedemocratice de alegere a primarilor dintr-un singur tur, care ameninta democratia.
De asemenea, trebuie legiferat rezultatul referendumului din 26 mai 2019, precum si inițiativa cetățenească „Fără Penali în funcții publice” pentru care au fost strânse peste 1 milion de semnături.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5