Rata infracţionalităţii în judeţul Bistriţa-Năsăud, în scădere, anul trecut, cu peste 7 procente

Infracționalitatea sesizată anul trecut, pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, a înregistrat o scădere de 7,9 %,  trendul fiind reflectat și de scăderea infracționalității constatate cu 8,18%, anunţă Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

 Infracțiunile de furt și furt calificat sesizate, care reprezintă ponderea cea mai importantă din totalul faptelor contra patrimoniului,  înregistrează o scădere de 9,53%.

„Infracționalitatea stradală sesizată care este cea mai ușor perceptibilă manifestare a fenomenului infracțional precum și un indicator de referință asupra gradului de siguranță publică înregistrează o diminuare importantă cu 19,33%, remarcându-se scăderi la faptele de furt/furt calificat  cu 21,1%.

Activitățile preventive și de combatere desfășurate la nivelul inspectoratului au avut ca scop protejarea vieții, integrității fizice, psihice și libertății persoanei reușindu-se diminuarea infracțiunilor sesizate de acest gen cu 4,54%”, se mai arată în comunicatul Poliţiei bistriţene.

Infracțiunile grave contra vieții și integrității fizice a persoanei sesizate au scăzut ci peste 20%, de asemenea, infracțiunile de înșelăciune sesizate înregistrează o scădere cu 18,72% pe fondul eforturilor preventive și de combatere depuse, în special de către polițiștii specializați din structurile de investigații criminale și criminalității economice.

         Infracțiunile sesizate de tulburare de posesie scad cu 7,05% ca efect al aplicării principiilor poliției de proximitate adaptate la  mediul rural.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5